Piráti: Elektronické volby by přispěly k rychlejšímu vyhodnocování výsledků

25.07.2023 12:04 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k elektronickým volbám.

Piráti: Elektronické volby by přispěly k rychlejšímu vyhodnocování výsledků
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Průměrná volební účast není dlouhodobě příliš vysoká. Lidé jsou často během voleb mimo bydliště nebo i v zahraničí a jednoduše k volbám nedojdou. Někdo si třeba nestihne vyřídit volební průkaz. Jiný se zase ocitne zničehonic v nemocnici, kam dopředu nikdo nevolal, aby s ním počítali na hlasování do přenosné urny.

To všechno jsou věci, které by vyřešila elektronická volba. ALE (!) kdo zajistí, zdali odvolili skuteční voliči a ne třeba zloději identit? Nebo že někdo nedovolil pod nátlakem třeba z rodinného kruhu? Za plentou je koneckonců každý sám a papír vkládá do urny před svědky.

Elektronická volba by kromě volební účasti mohla přispět k větší přesnosti a rychlejšímu vyhodnocování výsledků. Zároveň by nám ale hrozilo nebezpečí hackerských útoků.

Prezident Pavel nedávno vyjádřil svou podporu pro tento způsob volby. Co si o tom myslíte vy?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Elektronické volby by přispěly k rychlejšímu vyhodnocování výsledků, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseaspan , 25.07.2023 12:15:24
a zároveň by proselektovaly mladší voliče s vymytými mozky, kterým je celkem jedno, kdo je u koryta. Tím by se snížil také počet starších voličů s neznalostí PC. To by pomohlo hlavně menším stranám jako jsou Piráti (ti prý měli vyhrát volby a Bartoš měl být premiérem), KDU-ČSL, TOP 09 a STAN. Zkrátka stranám na umření.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

7:17 Hejtman Červíček: Bylo mi ctí vyjádřit naši hlubokou úctu a vděk

Královéhradecký kraj ocenil významné osobnosti v regionu. Mezi oceněnými je kardinál Dominik Duka, ř…