Piráti: Mezinárodní setkání v Plzni využijeme i k šíření slávy české pivní kultury v zahraničí

08.03.2014 14:40

2. ročník setkání Pirátů 3 zemí proběhne v Plzni

Piráti: Mezinárodní setkání v Plzni využijeme i k šíření slávy české pivní kultury v zahraničí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pirátská strana - ilustrační foto

Během nadcházejícího víkendu proběhne v Plzni druhý ročník tradičního setkání Pirátů 3 zemí - PP3. Navazujeme tak na úspěšný projekt regionální spolupráce, kterého se v loňském roce zúčastnili Piráti z Německa, Polska a České republiky. Proti původním předpokladům dorazili i Piráti z Rakouska a Francie. Letos očekáváme návštěvu i ze Švédska.

Ze setkání v Drážďanech si všechny zúčastněné strany odnesly řadu informací, kontaktů a plánů pro spolupráci. Asi nejviditelnějším výsledkem byla vzájemná pomoc českých a německých Pirátů při výlepu plakátů v pohraničí před národními volbami na podzim minulého roku. Rádi bychom zužitkovali tyto zkušenosti v Evropských volbách a komunálních volbách v Sasku a Česku. Máme v plánu projednat vytvoření společných mediálních týmů pro prezentaci našich myšlenek.

Nejedeme ale jen pracovat, chceme se i vzdělávat a bavit. Na programu je řada přednášek od ryze teoretických otázek fungování demokracie až po praktickou znalost IT na cryptoparty. V neposlední řadě chceme využít setkání v Plzni k šíření slávy české pivní kultury v zahraničí.

„Evropa, jak si ji přestavujeme, není věcí abstraktních přesunů peněz mezi nějakými bankami někde daleko. Je to živá spolupráce sousedů, kteří sice mluví různými jazyky, ale vyznávají podobné hodnoty a chtějí spolu žít v míru. PP3 vidím jako náš skromný začátek na cestě k tomuhle ideálu,“ říká Mikuláš Peksa, garant programového bodu Mezinárodní vztahy a jeden z organizátorů akce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká pirátská strana

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.