Piráti: Narovnávání podnikatelského prostředí si takhle nepředstavujeme

05.02.2020 21:56

Komentář na facebookovém profilu k devíti variantám DPH na pivo

Piráti: Narovnávání podnikatelského prostředí si takhle nepředstavujeme
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Tak dlouho vláda "narovnávala podnikatelské prostředí", až restaurace z točeného piva zaplatí DPH 10 % a stánek naproti 21 %.

Kvůli změnám v DPH totiž bude od května existovat celkem devět variant pro stanovení daně z přidané hodnoty na pivo! Pivo, které si člověk koupí například v restauraci a vypije ho na místě, bude mít jiné DPH než pivo, které si koupí na stejném místě, ale odnese si ho ve džbánu. Stejně tak bude existovat rozdíl v sazbě mezi pivem koupeným v restauraci a ve stánku třeba na festivalu. Takhle si teda narovnávání podnikatelského prostředí rozhodně nepředstavujeme.

„Vláda říká, že chce narovnat podnikatelské prostředí, že chce podporovat podnikání, že chce snižovat byrokracii a pak tady máme dvě prodejny naproti sobě, kde jedna bude mít sníženou sazbu 10 % a druhá bude mít sazbu dvojnásobnou. To samozřejmě vytváří tlak. Nehledě na to, že v jedné prodejně bude více sazeb na různé produkty. Vláda bohužel vytváří takové prostředí, kde akorát vznikají rozdíly mezi podnikateli,“ říká k tématu náš poslanec Tomáš Martínek, poslanec za Liberecký kraj, který celou situaci komentoval také pro ČT24 (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …