Piráti: Politika se nesmí snížit jen k šíření lží a strašení

08.03.2023 10:21 | Tisková zpráva

Piráti podali v červenci 2021 žalobu na bývalého premiéra Andreje Babiše za šíření lži na Twitteru, že chtějí lidem zdaňovat přebytečné metry bytů a nastěhovat do domácností migranty.

Piráti: Politika se nesmí snížit jen k šíření lží a strašení
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Zástupci Pirátské strany se pokusili prvně s Andrejem Babišem věc řešit mimosoudní cestou, ten to ale odmítl. Vrchní soud v Praze dnes rozhodl pravomocně, poslanec Babiš musí lživý příspěvek odstranit a uhradit náklady řízení.

Anketa

Jakou školní známkou hodnotíte prezidentství Miloše Zemana?

20%
59%
6%
7%
8%
hlasovalo: 26303 lidí

„Piráti pravomocně vyhráli soud s poslancem Andrejem Babišem. Ten před minulými volbami strašil lidi stěhováním migrantů do chat. Vrchní soud v Praze dnes rozhodl, že tato předvolební reklama neměla racionální základ a nařídil mu ji odstranit. Kampaň se má vést čestně a poctivě. Je to důležitý vzkaz, že lhát je nepřípustné a takové chování je v rozporu se zákonem. Máme odvahu bojovat i s nejmocnějšími magnáty a jejich dezinformacemi. Pan poslanec Babiš se tak stává nejvýznamnějším pravomocně usvědčeným dezinformátorem a měl by se za své předvolební chování omluvit, nikoliv v něm pokračovat, jak jsme viděli v prezidentských volbách,” okomentoval rozsudek soudu předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek.

Nejde o jedinou kauzu předsedy hnutí ANO. Na začátku března rozhodl pravomocně Krajský soud v Praze, že se Andrej Babiš musí za nevhodné a lživé výroky omluvit pirátskému senátorovi Lukáši Wagenknechtovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.