Piráti: Pozvánka na přednášky pirátské poslankyně z Islandu

20.01.2015 5:27

Do Prahy na pozvání Centra současného umění DOX zavítá Birgitta Jónsdóttir, pirátská poslankyně islandského Althingu (Parlamentu), spoluzakladatelka Islandské iniciativy moderních médií (dnes Mezinárodního institutu moderních médií - International Modern Media Institute), dlouholetá aktivistka a bývalá mluvčí portálu WikiLeaks.

Piráti: Pozvánka na přednášky pirátské poslankyně z Islandu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pirátská strana - ilustrační foto

První akce proběhne v sobotu 24.1.2015 od 14:00 v Pirátském kontaktním centru (Řehořova 19, Praha). Na programu je nejprve přednáška na téma svobodného Internetu, svobody tisku a obecně o přístupu k nezcenzurovaným a pravdivým informacím, na kterou navazuje diskuze a následný workshop s výměnou zkušeností. Od šesti hodin se pokračuje pirátskou afterparty, která je rovněž otevřena všem.

Další přednáška Birgitty Jónsdóttir začíná již další den, tedy v neděli 25.1.2015 od 16:00 v Centru současného umění DOX (Poupětova 1, Praha). Zde proběhne v rámci doprovodného cyklu k výstavě Mody demokracie odborná diskuze k tématu tvorby ústavy na Islandu a v České republice, které se kromě islandské poslankyně zúčastní i Hana Marvanová z iniciativy Vraťte nám stát, Jiří Přibáň z University of Cardiff a předseda ústavně-právního výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Jeroným Tejc (ČSSD).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká pirátská strana

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…