Piráti: Síťová neutralita v ohrožení

25.05.2014 6:42

Když jsme formulovali své předchozí prohlášení o dění kolem síťové neutrality, Evropským parlamentem právě prvním čtením úspěšně prošel návrh na začlenění tohoto principu do legislativy EU. To představovalo určitou nadějnou vyhlídku pro budoucnost prosazování svobodnějšího a rovnějšího přístupu k Internetu.

Piráti: Síťová neutralita v ohrožení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pirátská strana - ilustrační foto

V současné době však má princip síťové neutrality nejistou budoucnost především ve Spojených státech amerických. Federální komunikační komise (FCC) představila nová pravidla, která by měla mimo jiné spočívat ve vytvoření zóny rychlejšího internetu pro ty služby, které jsou ochotny si připlatit.

Taková možnost pak bude nepochybně vést k ještě větší favorizaci monopolních služeb a útlaku alternativ, start-upů a projektů neziskového sektoru i jednotlivců.

„Současný web připomíná velký obchodní dům, a uživatelé jsou zboží. V takovém prostředí jsou i mírné ústupky, přenášející závaží pomyslných vah ze strany u jednotlivců a malých skupin na stranu velkých společností, špatným precedensem pro celou budoucnost rovnováhy v kyberprostoru,“ říká garant programového bodu Internet, Jana Jiříková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká pirátská strana

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.