Piráti: Tohle město není pro mladý

13.04.2019 15:09

Levné a dostupné bydlení je jednou ze základních podmínek, pokud chce město Sokolov přilákat nové obyvatele. Případně alespoň udržet stávající, aby z města neutíkali. Projekt ZDRAPOSO měl tuto potřebu naplnit. Bohužel, v průběhu dvou let se původní myšlenka změnila v nepřijatelný paskvil.

Piráti: Tohle město není pro mladý
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

V roce 2017 minulé vedení města, slovy tehdejší místostarostky a nynější starostky Renaty Oulehlové, oznámilo, že byty ve ZDRAPOSO rekonstruuje za své, aby nemuselo plnit poměrně přísné dotační podmínky. To svou logiku má – takto opravené byty mohly být nabídnuté opravdu např. jako startovací byty, mladým párům apod. Tato varianta byla ještě několikrát zdůrazněna, až došlo k březnovému zasedání rady…

Na něm bylo oznámeno, že byty budou jen pro starší 60 let. To už logiku docela postrádá. Pokud v původních dotačních podmínkách byla povinnost mít byty pro starší 65 let, pak bylo zásadní chybou dotaci odmítnout. Když stavím za své, je nesmysl nastavit v podstatě stejné omezující limity.

Sokolovští Piráti se toto snažili na zastupitelstvu, které proběhlo 21. března, zvrátit sérií připravených usnesení. „Úprava radou města schválených pravidel pro přidělování bytů v objektu ZDRAPOSO tak, aby věk žadatelů o byt byl změněn ze 60+ na 18+“ bylo tím nejdúležitejším. Bohužel, všechny návrhy, včetně tohoto, byly odsunuty až na příští jednání zastupitelstva.

Jak shrnula Tereza Zykánová, zastupitelka a předsedkyně Pirátů Sokolov: „Celé chování vedení města je pro mě nepochopitelné. Od začátku projektu jsou ve vedení stejní lidé a přesto, z ničeho nic, mění předem slíbené podmínky. Nastavit pravidla tak, aby na byt dosáhli jen senioři, je jistě naprosto legitimní, pak ale bylo chybou nezískat na rekonstrukci dotaci. Tato informace totiž zaznívala jako hlavní argument pro rekonstrukci bez dotace. Vedení tak ochudilo všechny občany Sokolova.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.