Piráti: Uklízet Česko můžete i s námi

08.04.2017 7:34

Piráti se ve velkém účastní celostátní dobrovolnické akci „Ukliďme Česko“. V hlavní úklidový den, tedy v sobotu 8. dubna, pořádají hned na 38 místech úklidové akce po celé České republice. Srdečně zveme všechny aktivní lidi, kterým není jedno, v jakém prostředí žijí. Připojte se k dobrovolníkům z řad Pirátů.

Piráti: Uklízet Česko můžete i s námi
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Dobrovolnická činnost je Pirátům blízká, mají přirozený zájem o ochranu přírody. Úklidové akce u nich proto mají dlouholetou tradici. Jejich místní sdružení každoročně pořádají na jaře i na podzim úklidy nejrůznějších veřejných prostor. Letošní jarní akce je však něčím výjimečná - úklidového dne se tentokrát Piráti se účastní organizovaně a ve velkém.
 
„Počítáme se zapojením více než stovky dobrovolníků z řad Pirátů a jejich příznivců. Doufáme, že se k nám připojí i další lidé, kterým leží na srdci stav volné přírody v jejich sousedství“, říká Dana Balcarová, komunální zastupitelka na Praze 9 a garantka pirátského programového bodu životní prostředí. „Piráti mají rádi čisto, v politice i ve veřejném prostoru. Nepořádek kolem nás je zarážející. Kromě pohodlnosti lidí donést odpadky tam, kam patří vidím problém i v tom, že většina obcí nemá podmínky pro snadné třídění odpadu. Proto chtějí Piráti zlepšit systém třídění komunálního odpadu tak, aby to bylo jednoduché a motivující. Chceme zavést princip "Ten kdo třídí, platí méně" - třídění se musí lidem vyplatit. A víme, že to jde."
 
V Praze se bude uklízet na dvou místech, a to v Praze 6 v lokalitě Bořislavka (https://www.facebook.com/events/1850775431806660/) a v Praze 13 vyčistí část parku V Lužinách (https://www.facebook.com/events/279143445840054/).
 
Zapojit do úklidového dne se může každý, kdo má chuť přispět svou prací na dobrou věc. Stačí vyhledat si na facebooku konkrétní místo úklidu:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce