Piráti: Vejprnice nedodržují pravidla pro petice

12.09.2019 9:15

V zákonné lhůtě nebylo starostou Pavlem Karpíškem (ODS) svoláno zastupitelstvo, které by se v zákonné lhůtě zabývalo peticí občanů. Ti vyjadřují nespokojenost s výstavbou dalších průmyslových hal v katastru obce.

Piráti: Vejprnice nedodržují pravidla pro petice
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Výstavba se měla přitom týkat pouze dvou hal, jak se přímo v radničním periodiku Náves v roce 2016 vyjádřil zástupce developera firmy Amesbury pan Svatoň. Tento slib ale nebyl naplněn a Nyní se připravuje budování dalších. Občané se obávají dalšího prohlubování negativních jevů, zejména nárůstu kriminality a kamionové dopravy. Že obavy nejsou plane, dokládá visící logo Fedexu na jedné z hal, tato firma je jednu z největších logistických firem světa. Své skladovací doky zde otevřela i firma Lorenc Logistic.

Zvláštní je především postoj starosty a senátora Karpíška. Předložili jsme petici, která měla být vyřízena zastupitelstvem obce v zákonné lhůtě do konce srpna 2019. K tomu však nedošlo s odvoláním na jednací řád zastupitelstva, ten však žádné ustanovení, týkající se peticí neobnáší. Podle starosty se musí k petici nejdřív vyjádřit rada.

„Podivuji se, že Pavel Karpíšek starosta a senátor v jedné osobě, který navíc vystudoval práva, neví, že zákon má větší právní sílu než jednací řád zastupitelstva. Osobně mi přijde, že vedení obce jde na úkor svých občanů na ruku developerovi. O důvodech, proč tomu tak je, můžeme jen spekulovat,“ dodává pirátský zastupitel Jiří Pek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…