Piráti: Zdeněk Hřib rezignoval na členství ve Správní radě VZP

14.02.2019 18:11

V souvislosti se zvolením do funkce primátora hlavního města se Zdeněk Hřib (Piráti) vzdal funkce člena Správní rady VZP s ohledem na kumulaci funkcí, tak jak se slíbil před nástupem do čela vedení Prahy. Piráti na jeho místo nominovali Pavla Východského. Toho v úterý na pozici náhradníka jmenovala Poslanecká sněmovna.

Piráti: Zdeněk Hřib rezignoval na členství ve Správní radě VZP
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Ve Správní radě VZP jsou jednoznačně další kandidáti, kteří by měli na post rezignovat kvůli střetu zájmů. Například pan Bohuslav Svoboda (ODS), který posílá VZP faktury ze své ordinace. Nebo Petr Zimmermann (ODS), jež je spoluvlastníkem sítě nemocnic a posílá VZP faktury za stovky milionů ročně… "Selský rozum dá, že nelze posílat faktury sám sobě. Nemohu být přece ve vedení veřejné instituce, která nakládá s penězi občanů, a přitom zároveň být jejím dodavatelem." Pavel Východský ke svému úspěšnému zvolení dodává: "Jsem velmi potěšen mým úterním zvolením Poslaneckou sněmovnou na pozici náhradníka do Správní rady VZP ČR. Současně jsem dostal informaci o rezignaci pana primátora Hřiba na jeho členství ve Správní radě. Rád bych navázal na jeho práci v radě zejména v oblasti IT a připravenosti a vývoje nového informačního systému VZP ČR. Chtěl bych se zaměřit i na úroveň kybernetické bezpečnosti v systémech VZP ČR a dále na souvislosti s novým zákonem o elektronizaci zdravotnictví."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…