Piráti: Zrychluje vymírání druhů zvířat i rostlin

23.05.2022 5:34 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k ekologii.

Piráti: Zrychluje vymírání druhů zvířat i rostlin
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Biodiverzita je všechno. Jsme to my, různé druhy zvířat, rostlin, hub, bakterií. Jsou to rozmanité ekosystémy - oceány, tundry, korálové útesy, pralesy. Dohromady tvoříme fungující systém, který umožňuje život na planetě.

Jenže biodiverzita celosvětově ubývá… Zrychluje se vymírání druhů zvířat i rostlin, zhoršuje se stav přírodního bohatství a kvalita života. Příčinou je změna klimatu, rabování přírodních zdrojů, znečištění, intenzivní zemědělství, invazivní druhy.

V Česku je ohrožených téměř 100 % druhů obojživelníků a plazů či 60 % druhů ptáků. A pokud nic neuděláme, bude to jen horší.

Přírodu je potřeba chránit, obnovovat a využívat udržitelným způsobem. K tomu je však potřeba zásadní otočení směrem k udržitelnosti. Letošní Mezinárodní den na podporu biodiverzity má podtitul “Budování budoucnosti pro veškerý život” a za to také jako Piráti bojujeme.

Zvrátíme nebo minimálně zpomalíme úbytek biodiverzity. Stát bude na její ochranu dbát ve všech odvětvích a činnostech. Budeme se efektivně starat o chráněnou i nechráněnou živou přírodu a používat moderní postupy. Máme odvahu dělat, co je správné!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

14:17 Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k levicovosti politiky.