Piráti nominují do Rady ČTK Josefa Šlerku

12.04.2019 12:13

Na základě výsledků otevřeného výběrové řízení se rozhodl Poslanecký klub České pirátské strany nominovat jako člena Rady České tiskové kanceláře Josefa Šlerku.

Piráti nominují do Rady ČTK Josefa Šlerku
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Šlerka působí jako vedoucí oboru Studia nových médií na Ústavu informačních studií a knihovnictví Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Současně je také ředitelem Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky. Mezi jeho projekty patří například datový web MapaMedii.cz (ZDE) nebo datový blog Databoutique (ZDE).

V motivačním dopise Šlerka píše: „Z výsledků průběžných analýz dat o českých médiích, které zpracovávám, je znovu a znovu patrné, že ČTK je skutečně klíčovým veřejnoprávním médiem. Z výsledků datových analýz vyplývá, že de facto nastavuje agendu všech ostatních domácích médií. Její poslání, tedy poskytovat objektivní a všestranné informace pro svobodné vytváření názorů, je dnes naprosto klíčové, protože poskytuje nezkreslenou informační zpětnou vazbu mezi významnými společenskými hráči a veřejností. Nyní bych rád zkušenosti a schopnosti využil jako člen Rady ČTK.“

Poslanec Pirátů Tomáš Martínek, který organizoval otevřené výběrové řízení, uvádí: „Jsem rád, že se nám povedlo vybrat zkušeného a nezávislého odborníka, který by jistě byl velkým přínosem pro ČTK. Nyní je na vládních poslancích potvrdit svá slova o respektování poměrného zastoupení. Zatím bohužel tomu tak nebylo ani v případě dříve nominovaného Jiřího Táborského.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…