Piráti představují baladu o úřadech

24.07.2017 12:03

“Na dalším úřadu sto dalších podpisů, aby pak skončily na věky ve spisu” zpívá předseda Pirátů Ivan Bartoš

Piráti představují baladu o úřadech
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Upozornit na nepružnost českých úřadů se Piráti rozhodli pomocí unikátního videa s názvem Pirátská balada o úřadech. Za videem stojí skupina podporovatelů strany včele s Otou Klempířem (J.A.R.) a Matějem Homolou (Wohnout). Autorem scénáře je marketingový expert Jakub Horák, o produkci se postarala agentura Strop Media s.r.o.

"Nejdřív si zajdete pro rodný list, tím sem si jist. Další je shánění výpisu z rejstříku, tak mi ho vydej už ty starej komiku. Přichází na řadu notářskej blast, tak dejte mi na hlavu mast. Na dalším úřadu sto dalších podpisů, aby pak skončily na věky ve spisu…,” zpívá v písni předseda Pirátů Ivan Bartoš.

Piráti se tak rozhodli upozornit na web (ZDE), který strana spustila, aby ukázala, jak jednoduché by mohlo být založení firmy, ale třeba i změna trvalého bydliště, vyřízení nového občanského průkazu či třeba zaplacení daně z nemovitosti. “Není možné, aby si lidé museli kvůli vyřízení každé formality brát dovolenou, a to navíc za situace, kdy úřadům sdělují pořád ty samé osobní informace dokola. Obíhat mají data, ne lidi!,” vysvětluje Bartoš.

Piráti ve svém programu dlouhodobě deklarují, že chtějí pomocí internetu usnadnit život občanům i podnikatelům. “Nebudou fronty na úřadech, všechno si vyřídíte z domova, firmu si založíte za 10 minut. Máme znalosti a energii to prosadit,” dodává ve videu místopředseda strany a lídr pražské kandidátky Jakub Michálek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…