Piráti vyrazí na velkou jarní cyklojízdu

12.05.2018 13:48

V sobotu 12. května se v Praze uskuteční velká jarní cyklojízda. Této jízdy se účastní i Piráti, včetně kandidátů za Piráty do zastupitelstva hlavního města Prahy v říjnových volbách. Navíc na Václavském náměstí vystoupí Viktor Mahrik, odborník na dopravu a pražský zastupitel za Piráty. Diskuze, která bude probíhat po cyklojízdě, se zúčastní Ondřej Kallasch, zastupitel hlavního města Prahy za Piráty a aktivní cyklista.

Piráti vyrazí na velkou jarní cyklojízdu
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Piráti cyklodopravu berou jako jednu z možných variant dopravy v hlavním městě. Uvědomují si totiž, že moderní metropole jsou cyklistům přívětivé. Každý další řidič, který přesedlá z auta na kolo, ulehčuje hlavnímu městu. Ve skutečnosti by totiž až třetina Pražanů raději použila pro přesun po hlavním měste kolo. Bohužel mnohé odrazuje nehostiné prostředí pro cyklodopravu.

Z toho důvodu se Piráti budou snažit zasadit o zlepšení podmínek pro cyklodobravu. Docílit toho chtějí podporou výstavby infrastruktury a cyklo magistrál, které jsou důležité pro rychlý a bezpečný průjezd městem na kole. Je třeba využít každou příležitost, například při opravě a údržbě komunikací, a postupně vytvářet bezpečný prostor pro cyklisty. Velký význam vidíme v kampaních, které budou vzdělávat jak cyklisty tak i motoristy a budou ukazovat, jak se navzájem v provozu respektovat a chovat se tak, aby tyto dva tábory mohly existovat vedle sebe. "Ve chvíli, kdy se začnou motoristé a cyklisté respektovat a spolupracovat, bude mnohem snažší prosazovat cyklo opatření a stavbu nové infrastruktury," dodáva Ondřej Kallasch, zastupitel za piráty na Magistrátu, který zároveň točí videa na svůj Youtube kanál Hájecký Cyklista. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

7:17 Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenzurním praktikám stran vládnoucí pětikoalice