Piráti vystavili vládě vysvědčení, propadla ve většině důležitých předmětů

18.06.2019 15:41

Piráti dnes vystavili vysvědčení vládě hnutí ANO, ČSSD s podporou KSČM a často i SPD. Kromě střetu zájmů premiéra je tu totiž pro občany možná ještě důležitější oblast, ve které si tato vláda nevede dobře, a to je plnění programového prohlášení a slibů, které dala občanům. I z důvodu špatného prospěchu vlády se proto Piráti připojí k iniciaci schůze o vyslovení nedůvěry této vládě.

Piráti vystavili vládě vysvědčení, propadla ve většině důležitých předmětů
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Nedostatečnou dostala vláda například z předmětu „Občanská výchova: boj proti korupci a nezávislost justice”. „Z protikorupčních opatření nepředložila vláda slíbený zákon o lobbingu a whistleblowingu, kde je půl roku po termínu. Andrej Babiš zpolitizoval státní správu a zjednodušil vyhazování nepohodlných úředníků. Dosadil ministryni Benešovou, autorku zákona k zastavení trestního stíhání firmy z holdingu, tedˇ bude Benešová jmenovat státní zástupce,“ okomentoval hodnocení předseda poslaneckého klubu Jakub Michálek.

„Pochlubit se předseda vlády nemůže ani svým hodnocením v oblasti fungování státu a digitalizace veřejné správy. A to s ohledem na skutečnost, že se stále nenaučil s počítačem, chlubí se estonskému premiérovi s papírovým diářem a popírá elektromobilitu. Informatiku pěstuje výhradně na papíře. Jeho jediný úspěšný projekt v informatice je šikanózní EET. Kladně hodnotíme podporu zákona o digitální službě,” ohodnotil předseda Pirátů Ivan Bartoš.

Naopak jedničku získal premiér za „Pěstitelské práce: čerpání dotací a produkce řepky”. „Pan premiér rozšířil školní záhonek s řepkou na celé Česko. Holding čerpá tak dobře, že nezbývá na ostatní a jeho pěstitelských úspěchů si všimli i v zahraničí,” doplnil Michálek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

4:32 Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochraně půdy.