Piráti žádají Prahu 1: Udělejte si pořádek ve farmářských trzích

24.11.2017 4:33

Piráti požádali zastupitele Městské části Praha 1, aby zajistili vypovězení smlouvy se společností Delicato centrum. Firma od roku 2012 provozuje farmářské trhy na náměstí Republiky – městské části za to ale neplatí ani korunu.

Piráti žádají Prahu 1: Udělejte si pořádek ve farmářských trzích
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Piráti již od tomto problému informovali před více než rokem. Praha 1 reagovala tak, že se přeci jedná o veřejnou službu a proto žádné peníze nechce. V případě jiných městských částí (např. na Praze 2) jsou ale farmářské trhy provozovány na komerčním základě a poskytovatelé platí někdy i přes milion korun ročně. 
 
„Praha 1 nemá žádný důvod, proč by měla takto lukrativní prostor dávat zdarma. Náměstí Republiky je přímo v centru města, chodí sem tisíce lidí denně a opravdu není třeba provozovatele dotovat. Cenu zboží to nesníží, provozovatel pro trhovce už teď nastavuje takové podmínky, aby vydělal co nejvíce peněz. Praha 1 tak dle mého názoru zbytečně přichází zhruba o milion korun každý rok,“ shrnuje předseda zastupitelského klubu Pirátů Adam Zábranský.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…