Plamínková (STAN): Chceme co nejdříve zahájit výběrové řízení na provoz sběrných dvorů v Praze

17.06.2015 6:24

Městská rada dnes projednala záměry na realizaci veřejných zakázek na provozování dalších tří sběrných dvorů, a to na území správních obvodů Praha 5 a Praha 13, Praha 6 a Praha 17, Praha 9 a Praha 18. Pro ostatní sběrné dvory byly záměry na výběrová řízení projednány již 9. června. Doba plnění zakázky bude čtyři roky, tj. na období 2016 - 2020.

Plamínková (STAN): Chceme co nejdříve zahájit výběrové řízení na provoz sběrných dvorů v Praze
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Dosud byly zakázky na provozování sběrných dvorů vypisovány na základě rámcové smlouvy vždy na dvanáct měsíců, nyní Praha tento systém mění.

„Na provozování sběrných dvorů v určených správních obvodech Prahy, zařazených do systému sběrných dvorů města, budou vypsána jednotlivá otevřená zadávací řízení. Dosavadní smlouvy končí sice až v březnu příštího roku, ale chceme vzhledem k administrativní náročnosti a délce procesu výběrového řízení zahájit zadávací řízení co nejdříve. Ze stejného důvodu jsme stanovili čtyřleté období pro plnění veřejné zakázky na provozování sběrných dvorů,“ řekla radní Jana Plamínková.

Sběrné dvory slouží pro obyvatele Hl. m. Prahy k bezplatnému odkládání vybraných druhů odpadů - objemný odpad, stavební odpad do 1m3, odpad ze zeleně, dřevo, kovy, papír, sklo a plasty, nápojové kartony, nebezpečné odpady, ale slouží také k odložení vyřazených elektrozařízení v rámci zpětného odběru vybraných výrobků – např. ledniček, počítačů, televizí, baterií apod. V systému sběrných dvorů Hl. m Prahy je v současné době městem hrazen provoz celkem 18-ti sběrných dvorů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice