Plamínková (STAN): Ekologickou výchovu a osvětu bude dál zajišťovat Toulcův dvůr

12.05.2016 8:34

Činnost v oblasti ekologické výchovy, vzdělávání a osvětu bude pro hlavní město Prahu i nadále vykonávat spolek Toulcův dvůr ve Středisku ekologické výchovy hl. m. Prahy. Rada souhlasila s poskytnutím neinvestiční dotace spolku ve výši 2 500 000 korun. Přidělení dotace musí ještě schválit Zastupitelstvo hl. m. Prahy.

Plamínková (STAN): Ekologickou výchovu a osvětu bude dál zajišťovat Toulcův dvůr
Foto: STAN
Popisek: Jana Plamínková

Za dvacet let fungování se podařilo na základě finančních příspěvků z rozpočtu metropole, grantů z jiných zdrojů a díky profesionalitě členů spolku Toulcův dvůr vybudovat ukázkové Středisko ekologické výchovy hlavního města Prahy (SEV). Hlavní město má tedy možnost poskytovat svým občanům profesionální služby v rámci ekologické výchovy a vzdělávání s relativně nízkým zatížením svého rozpočtu.

„Podpora Toulcova dvora, letité zkušenosti s naplňováním krajských programů ekologické výchovy pro Pražany, ale i další návštěvníky Prahy, si zaslouží nejen mediální pozornost, ale i finanční příspěvek. Ten sdružení využívá právě na ekovýchovné aktivity, nereprodukční chov hospodářských zvířat a na odbornou péči o biologicky cenné biotopy, které se v místě nacházejí,“ zdůraznila radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…