Plamínková (STAN): Praha má konečně souborný dokument pro zlepšení energetické efektivity

17.07.2018 21:40

Rada schválila Akční plán pro implementaci Územní energetické koncepce hl. m. Prahy na období 2018-2022

Plamínková (STAN): Praha má konečně souborný dokument pro zlepšení energetické efektivity
Foto: STAN
Popisek: Jana Plamínková

Hlavní město má ode dneška Akční plán pro implementaci Územní energetické koncepce hl. m. Prahy na období 2018–2022. Jde o dokument, který pro uvedené období definuje priority, opatření a projekty, které povedou k zajištění hospodárného nakládání s energií v souladu s udržitelným rozvojem města.

Akční plán tvoří více než 60 konkrétních aktivit. Každá aktivita je v něm vymezena stručným popisem, je jmenován její garant, je stanoven předpokládaný termín zahájení a dokončení a jsou kvantifikovány předpokládané náklady a přínosy, pokud jsou již známy.

„Praha má konečně souborný dokument, který stanoví všech opatření, která mohou zlepšit energetickou efektivitu hlavního města. A je jen na budoucí politické reprezentaci, která z navržených opatření bude chtít aktivně podporovat,“ uvedla radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Dokument zohledňuje závěry a doporučení nejen aktualizované Územní energetické koncepce hl. m. Prahy (2013-2033), ale i dalších koncepčních dokumentů, jako je Metropolitní plán, Krajský plán odpadového hospodářství hl. m. Prahy na období 2016–2025, Program zlepšování kvality ovzduší aglomerace Praha CZ01, Plán udržitelné mobility Prahy a okolí nebo Strategický plán hl. m. Prahy. Řada navržených opatření navíc souvisí se zajištěním povinností hl. m. Prahy vyplývajících ze současné energetické legislativy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

12:12 Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

Konec problémům s opožděnými platbami. To si europoslanci slibují od nové směrnice, kterou schválili…