Plamínková (STAN): Praha zlepší odvoz uhynulých volně žijících zvířat

10.09.2018 13:27

Hlavní město Praha uzavřelo smlouvu se společností CLE.AN s r. o., na základě které budou nalezená těla uhynulých volně žijících zvířat odstraňována z území hlavního města nejpozději do šesti hodin od ohlášení nálezu, ve většině případů by k tomu ale mělo dojít i dříve.

Plamínková (STAN): Praha zlepší odvoz uhynulých volně žijících zvířat
Foto: STAN
Popisek: Jana Plamínková

Odvoz uhynulých zvířat byl do konce srpna tohoto roku řešen veterinárním asanačním podnikem, který však měl na zajištění odvozu lhůtu 24 hodin. Tento časový rámec se však v podmínkách hlavního města Prahy ukázal jako nedostatečný, jelikož zvláště v případě nálezů zvířat na frekventovaných místech si situace vyžadovala výrazně rychlejší řešení. Nově by měl odvoz ve dne trvat maximálně čtyři hodiny, mezi 18. a 6. hodinou ranní pak nejpozději šest hodin.

„Od nově zavedeného systému si slibujeme efektivní a rychlý způsob odklízení těl uhynulých volně žijících zvířat, většinou sražených auty, eliminaci nežádoucích střetů zejména s chovateli psů a zároveň i vytvoření preventivního nástroje proti možnému šíření nebezpečných zvířecích nákaz,“ říká radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

V posledním roce dorazilo hlavnímu městu množství podnětů a stížností od obyvatel, proto se jim magistrát rozhodl vyjít vstříc a na základě výsledků výběrového řízení byla vybrána společnost CLE.AN s.r.o.

Pro Pražany se ale v případě nálezu mrtvého zvířete nic nemění, i nadále je nutné kontaktovat Městskou policii hlavního města Prahy, která zajistí místo nálezu. Následně sama či prostřednictvím Magistrátu hlavního města Prahy osloví společnost, která provede odvoz zvířete. Výjimkou jsou však domácí mazlíčci, tedy především psi a kočky, jejichž odvoz zajišťuje přímo městská policie.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

8:09 Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu strany ke zmírnění normy Euro 7