Plamínková (STAN): Rada schválila poskytnutí Kotlíkových dotací

30.08.2017 5:29

Podle rozhodnutí Rady hl. m. Prahy obdrží v rámci dotačního programu "Zlepšování kvality ovzduší v hl. m. Praze - pořízení ekologického vytápění v domácnostech" - VII, zjednodušeně nazývaného Kotlíkové dotace, dalších 24 žadatelů prostředky v celkové výši 2 847 102,40 Kč.

Plamínková (STAN): Rada schválila poskytnutí Kotlíkových dotací
Foto: STAN
Popisek: Jana Plamínková

„Celkem jsme v tomto programu podpořili již 174 občanů celkovou částkou 20 590 398,01 mil. Kč. Vzhledem k tomu, že jsou domácnosti po dopravě druhým nejvýznamnějším zdrojem emisí škodlivin v Praze, jsem ráda, že se počet občanů používajících neekologické kotle na uhlí daří snižovat,“ uvedla radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Vyhlášený program poskytuje podporu fyzickým osobám z Fondu soudržnosti Evropské unie prostřednictvím dotačního titulu Operační program Životní prostředí. Hlavnímu městu Praze byly Ministerstvem životního prostředí přiděleny finanční prostředky ve výši 23 700 000 Kč.

Uznatelné náklady na jednotlivé projekty jsou do výše 150 000 Kč včetně DPH. Z nich je pak vypočtena konkrétní výše dotace v závislosti na typu nově instalovaného tepelného zdroje. Na instalaci kotle na kombinaci paliv uhlí/biomasa s automatickým přikládáním anebo plynového kotle obdrží žadatel 80% z uznatelných nákladů a na instalaci kotle výhradně na biomasu s automatickým přikládáním nebo tepelného čerpadla obdrží žadatel 85 % z uznatelných nákladů.

S jednotlivými žadateli budou uzavřeny veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí účelové investiční dotace a příslušné finanční částky jim budou převedeny na jejich bankovní účty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…