Plzeňský KV KSČM: Stanovisko k aktuální politické situaci

28.09.2022 6:32 | Tisková zpráva

KV KSČM na svém zasedání dne 26.9.2022 vyjádřil poděkování všem členům a sympatizantům strany, kteří kandidovali ve volbách do zastupitelstev obcí a měst, které se konaly 23. a 24. září 2022. Stejně tak vyjádřil poděkování občanům, kteří podpořili naše kandidáty.

Plzeňský KV KSČM: Stanovisko k aktuální politické situaci
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Jít s kůží na trh je dnes velmi odvážné a zástupci levice to nemají lehké, zvláště potom členové strany. O to víc si KSČM váží jejich podílu na výsledcích, váží si jejich práce i toho, že přes masový odpor pravice, sdělovacích prostředků a dalších sil šli do veřejné soutěže, nezradili a dál hájili a hájí zájmy většiny občanů této země.

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí

Členové KSČM se vždy zasazovali za důstojný život bez válek a vykořisťování. KSČM i nadále zásadně odmítá pomoc Ukrajině v podobě dodávek zbraňových systémů a munice, případně finanční pomoci související s nákupem zbraní. Takováto pomoc nikdy mírovému řešení nepomůže. Stejně tak nepomůže přijímání dalších nesmyslných opatření a sankcí, které se odráží v ekonomice, zaměstnanosti, sociální oblasti atd. Právě s touto situací KSČM upozorňuje, že na občany a ekonomiku ČR se řítí katastrofa nevídaných rozměrů. Kritická je především situace s růstem cen energií, kdy ekonomika ji přestává zvládat. Přitom se v ČR vyrobí více levné elektřiny, než kolik ji spotřebujeme.

Komunisté Plzeňského kraje proto jednoznačně prosazují a podporují zastavit obchodování s elektřinou na burze. Ceny by se měly odvíjet od jejich skutečných nákladů. KSČM prosazuje důslednou revizi evropského Green Dealu. V této souvislosti dále navrhuje ukončit obchodování s emisními povolenkami. Nahradit soukromé distributory energie státní firmou. Stát by měl stoprocentně majetkově převzít ČEZ za účelem kontroly výroby elektřiny a její distribuce. Stát by měl odkoupit zásobníky plynu od německé RWE s tím, že odpovědnost za doplňování rezerv musí garantovat stát, ne soukromé zahraniční subjekty. KSČM navrhuje v souvislosti s neúměrným zvyšováním cen potravin prosadit nulovou sazbu DPH u zboží základní spotřeby a efektivněji využít zákona o cenách. Nastavit ceny PHM ve státním podniku ČEPRO s cílem srovnání nepřímé daně na pohonné hmoty se sousedními státy.

KSČM vyzývá občany, aby sledovali a posuzovali situaci v naší zemi i v Plzeňském kraji. Současně aby podpořili nadcházející akce zejména demonstrace v Praze a krajských městech s cílem vystavit „stopku“ Fialově vládě, která na občany ČR doslova kašle. Nelze se nechávat donekonečna obelhávat vládou a jejími představiteli. Občané ČR musí být na prvním místě. KSČM toto jednoznačně podporuje.

Členové pléna plzeňského KV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.