Jsme známí nejen všeobecně vřelým vztahem k jídlu, jsme také proslulí extrémně velkou spotřebou masa. To v průměru za rok představuje zhruba 80 kg na člověka, což je dvakrát více než světový průměr. Není tedy překvapením, že při tak velké spotřebě hraje cena velmi důležitou roli, ne-li hlavní.
Nepředstavuje však nižší cena kuřete z obyčejného velkochovu, které jsme s nadšením zrovna vylovili z regálu, a které možná nebude naši peněženku bolet tak jako cena kuřete ležícího hned vedle pocházejícího z organického chovu, příliš velkou cenu pro naše zdraví?
A zase ta statistika…
Možná by nám pro vytvoření skutečného obrázku mohlo pomoci pár statistických údajů, na které poukazuje i studie sdružení Zachraňme naše antibiotika.
Podávání antibiotik zvířatům určeným ke spotřebě započalo experimentálně již v roce 1942 a přispělo sice ke všeobecné spokojenosti z nesení většího počtu vajec, narození více prasat a také větší dojivosti, ale vedlo zároveň k dnešní vyhrocené situaci.
Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Pavel Poc - profil
                                
    
                                
                                              
                                              
                                    



