Poc (ČSSD): Musejí následovat další peníze na řešení migrační krize

17.03.2016 18:29

Evropský parlament schválil základní pokyny související s tvorbou rozpočtu na příští rok. Ty dle očekávání odrážejí nutnost nalézt peníze na řešení migrační krize. Za poslední dva roky vyhradila Evropská unie 9,2 miliardy eur ve snaze se s problémem vypořádat.

Poc (ČSSD): Musejí následovat další peníze na řešení migrační krize
Foto: archiv PP
Popisek: Pavel Poc (ČSSD)

„Další peníze na řešení migrační krize musejí následovat. Jedná se o celoevropský problém, se kterým se žádná země nedokáže vypořádat sama,“ prohlásil europoslanec Pavel Poc s tím, že členské státy musejí prokázat o odpovědnost, je-li řeč o plnění závazků vůči evropskému rozpočtu.

Problém v současné době představuje fakt, že migrační tlaky pokračují a že zároveň existují rozpočtové stropy znemožňující aktuální výdaje navýšit.

Pokud se týká dalších parametrů rozpočtu, poslanci Evropského parlamentu akcentovali zejména téma podpory hospodářského růstu a vytváření pracovních míst, tedy oblasti, které úzce souvisejí s naplňování programu sociální demokracie.

„Evropský rozpočet na příští rok musí zohlednit i další aktuální problémy. Rozdíly mezi evropskými regiony a ekonomickou situací jejich obyvatel jsou stále příliš velké. Proto je třeba podpořit investice, vzdělávání a zaměstnanost, podotýká Pavel Poc.

„Budu dělat, co je v mých silách, aby nedošlo ke škrtům v oblasti životního prostředí a ochrany zdraví. I když jsou zmíněná témata momentálně v Evropě na okraji politického zájmu, z mé pozice místopředsedy Výboru pro životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnosti potravin nemohu a také nechci připustit, abychom kvůli jednomu problému zanedbali jiné, v dlouhodobém horizontu stejně palčivé otázky,“ doplnil sociálně demokratický europoslanec.

Evropský parlament nyní předá pokyny k rozpočtu Evropské komisi, která by je měla zakomponovat do oficiálního návrhu rozpočtu, se kterým seznámí EP v květnu 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.