Poc (ČSSD): Region, ze kterého se voda čerpá, nesmí být na okraji zájmu

11.08.2015 8:33

K europoslanci Tomášovi Zdechovskému (KDU-ČSL), který od loňského roku aktivně řeší krizovou situaci obcí v okolí vodní nádrže Švihov (zvaná též Želivka), se přidal europoslanec Pavel Poc (ČSSD).

Poc (ČSSD): Region, ze kterého se voda čerpá, nesmí být na okraji zájmu
Foto: archiv PP
Popisek: Pavel Poc (ČSSD)

„Ochrana pitné vody je důležitá od jejího počátku až do konce. A musí se tak dít moderním způsobem. To také znamená, že region, ze kterého se voda čerpá, nesmí být na okraji zájmu,“ vysvětluje europoslanec Poc.

Z iniciativy Tomáše Zdechovského vznikla expertní skupina složená ze starostů a odborníků, která od podzimu zahájí jednání s Vládou ČR a s ministerstvy. Do regionu bude pozván prezident, premiér a také ministře z rezortu zemědělství a životního prostředí. Podle obou europoslanců je situace mnohem horší, než jak se předpokládalo. V současné době jsou zmapovány problémy a potřeby obcí. Starostové tak chtějí žádat po státu nejen kompenzace, ale také dotace na rozvoj krajiny, která je rok od roku v horším stavu.

„Začali jsme systematicky pracovat na sepsání všech problémů a osobně projíždím všechny obce, takže mohu potvrdit, že situace v obcích je velmi vážná a nebojím se říct, že kritická. Stát se zachoval opravdu macešsky. Velmi si vážím spolupráce s europoslancem Pavlem Pocem, který našemu snažení velmi pomůže,“ sdělil Tomáš Zdechovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.