Poche (ČSSD): Užijte si den, kdy vás urazí Okamura

05.03.2014 17:15

Když jsem na tiskové konferenci hodnotil situaci na Ukrajině, volil jsem kritická slova vůči zahraniční politice Evropské unie. Jako tuzemský příměr vystihující bezradnost unie a nebezpečné tendence, které jsou jejím důsledkem, jsem použil fašizující populismus Tomia Okamury. Ten, spolu se svou kandidátkou do Evropského parlamentu Klárou Samkovou, hlásá politiku uzavření EU imigrantům.

Poche (ČSSD): Užijte si den, kdy vás urazí Okamura
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Anketa

Jaká strana, aktuálně pod 5 procent, je Vám nejblíž?

11%
23%
hlasovalo: 3943 lidí
Hraje tím na primitivní nacionalisticko-xenofobní strunu svých podporovatelů, kteří mu hlasitě přizvukují a tleskají. Žádné cizáky tady přece nechceme. Aby náhodou nedošlo k politováníhodnému omylu, tak na svém facebookovém profilu tyto své vlastenecky smýšlející příznivce sáhodlouhým rozborem ubezpečí o rasové a etnické čistotě své kandidátky Samkové, která prý rozhodně není Romka, ani její manžel není Rom a pouze bývalý manžel měl snad s Romy něco společného, ale to už je dávná minulost. Nevím jak vy, ale já tu zkrátka vidím i cítím něco nahnědlého. A v tomto případě nejde o to, co bychom měli všichni uklízet po svých psích miláčcích. To se rozmazávat nemá. Veřejné výroky Okamury a Samkové o imigrantech a Romech naopak rozmažu, kde jen to půjde. Jsou totiž nebezpečné pro demokracii i celou naši společnost. Ze zapáchajícího mixu populismu, nacionalismu, a xenofobie, okořeněných koňskou dávkou razance a exhibicionismu, se dá totiž uvařit pouze nechutný pokrm, ze kterého nám může být špatně všem. A před tím je třeba varovat. Když jsem svá slova pronášel, bylo mi jasné, že ze strany pana poslance Okamury přijde tvrdý útok. Dočkal jsem se velmi brzy. A urážky na svou adresu jsem si skutečně užil a vychutnal. Tento přístup doporučuji všem, které Okamura urazil přede mnou, i těm, které to teprve čeká. Bylo, je a bude nás víc než dost. Když vás totiž uráží člověk Okamurova formátu a postojů, můžete si oddychnout. Naopak velmi bych zpozorněl, možná i vyhledal radu specialisty, kdyby se mnou Tomio Okamura v něčem souhlasil, nebo mě nedejbože za něco pochválil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): V novele o návykových látkách je schován fakt o hygienách. Nepřípustné

20:01 Mašek (ANO): V novele o návykových látkách je schován fakt o hygienách. Nepřípustné

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…