Podal (SPD): Politici by měli zapomenout na stranická trička a jít příkladem

13.12.2020 15:16

Vystoupení k pandemii koronaviru v Poslanecké sněmovně

Podal (SPD): Politici by měli zapomenout na stranická trička a jít příkladem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Podal(se salátem)

V první řadě bych chtěl poděkovat lékařům, celému zdravotnímu personálu, hasičům ale i armádě, kteří s Covidem 19 bojují v první linii. A když už jsem u toho děkování, doufám, že armádě nepoděkuje Parlament osekáním jejího rozpočtu pro příští rok.

Dostalo se mi mailu od pana Jakuba Božka, který mi píše: "Jelikož jste naším zástupcem a my Vás platíme, budeme vyžadovat, abyste se dal očkovat proti Covidu 19". Ano, pane Jakube Božku, dám se očkovat, ale ne proto, že mne žádáte, ale proto, že sám chci. Vakcinaci proti Covidu 19 vidím totiž jako jediné světlo na konci tunelu.

Nyní se vyjádřím k pandemii, o které jsme jednali v souvislosti s prodloužením nouzového stavu. Vypůjčím si na to bonmoty sira Winstona Churchilla: Toto není konec pandemie, ani začátek konce, je to jenom konec začátku. Vzhledem k rostoucímu počtu nakažených můžeme slíbit jediné. Více nakažených, více nezaměstnaných a bohužel více mrtvých. Není pochyb, že pandemii porazíme, nebude to ale dnes, ani zítra,ani tento rok. Proto bychom my politici měli jít příkladem v testování i v očkování, které jediné má šanci pandemii zastavit a celou situaci vyřešit.

Jsme ve válce s celosvětovou pandemií a je nutná disciplina nás všech a znovu opakuji, že příkladem by měli být politici, kteří by měli zapomenout na stranická trička, protože bez společné snahy můžeme také prohrát. mezi vítězstvím a prohrou leží jedno jediné číslo, a to počet mrtvých, kteří na pandemii zemřou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…