Podstawka (ANO): Oprava Ostravské ulice v Českém Těšíně je skoro hotová

18.11.2022 10:01

Souvislá oprava povrchu silnice v ulici Ostravská v Českém Těšíně si vyžádala přes 23 milionů korun. Díky investici financované Státním fondem dopravní infrastruktury má nyní tato komunikace nový živičný povrch a k tomu moderní bezpečnostní prvky.

Podstawka (ANO): Oprava Ostravské ulice v Českém Těšíně je skoro hotová
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

V centru Českého Těšína pak Moravskoslezský kraj za 1,76 milionu korun ze svého rozpočtu opravil také silnici v ulici Viaduktová. 

Anketa

Cítíte se ohroženi aktivitami vedení Ruské federace?

5%
94%
hlasovalo: 34786 lidí

V rámci projektu byl opraven jeden a půl kilometrový úsek silnice III/4684 v ulici Ostravská, a to od semaforu v křižovatce se silnicí II/468 po nájezdovou rampu na silnici I/11. „Ostravská ulice poblíž centra Českého Těšína je poměrně rušnou komunikací, po které denně projíždí stovky automobilů. Věřím, že řidiči ocení nový živičný povrch i moderní bezpečnostní prvky. Trvanlivější plastové vodorovné značení spolu s dopravními knoflíky navíc přispějí k lepší orientaci řidičů. Zvýší tak i bezpečnost provozu, stejně jako červený protismykový nátěr před přechody pro chodce,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu Radek Podstawka a upřesnil, že celkové náklady na souvislou opravu silnice v Ostravské ulici vyšly na 23,48 milionu korun, financovány byly z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury.

V Českém Těšíně byla zároveň opravena i silnice III/04824 v ulici Viaduktová. Součástí projektu byla i rekonstrukce přilehlých parkovišť. Náklady na tyto práce ve výši 1,76 milionu korun zaplatil Moravskoslezský kraj ze svého rozpočtu. Zhotovitelem oprav v ulicích Ostravská i Viaduktová byla společnost PORR. Stavba trvala 117 dní, dokončena byla v první polovině listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…