Podstawka (ANO): Průjezd Polankou je ode dneška pro řidiče jako za odměnu

01.07.2022 20:33

Silnice mezi Starou Bělou a Klimkovicemi je po více než roční rekonstrukci hotová. Ocení to hlavně lidé z Polanky nad Odrou, kteří tak mají krásně opravený průtah obcí.

Podstawka (ANO): Průjezd Polankou je ode dneška pro řidiče jako za odměnu
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Projekt byl rozdělen na tři etapy, ta třetí – poslední, byla dokončena 30. června. Celý projekt vyšel na více než 81 milionů korun, z 85 % jej pokryla dotace z EU.

Anketa

Vláda Petra Fialy dle vašeho mínění povládne (ptáme se od 30.6.2022)

94%
hlasovalo: 11256 lidí

„Dnes končí všechna dopravní omezení, která v posledním roce potrápila obyvatele Polanky nad Odrou a jejího okolí. Děkujeme jim za trpělivost, na několik měsíců jim do života vstoupil stavební ruch, který přinášel jistý diskomfort a omezení. Řidiči nejen osobní, ale i autobusové dopravy museli využívat objízdné trasy, s omezeními se dokonce setkali i cyklisté. Ale máme hotovo. Věřím, že nově opravenou komunikaci všichni ocení,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu Radek Podstawka a doplnil, že modernizace silnice II/478 zahrnovala i opravu navazujícího mostu.

Upozornil, že v následujících dnech budou cestáři pracovat na dokončovacích pracích. „Ještě je potřeba vyspárovat obruby, instalovat svislé značky, cesta ještě dostane protismykový povrch a následně nové vodorovné dopravní značení. Také je potřeba dokončit jemné terénní úpravy. To vše jsou už ale jen drobnosti, které plynulost dopravy ovlivní jen minimálně,“ vysvětlil náměstek hejtmana kraje Radek Podstawka.

Rekonstrukce silnice byla realizována v rámci evropského Integrovaného regionálního operačního programu. „Evropské zdroje nám významně pomáhají zafinancovat celou řadu projektů, a to nejen v dopravě. Na tuto konkrétní akci jsme z EU získali 85procentní krytí. Pět procent uznatelných nákladů nám uhradil stát, desetinu jsme zaplatili z rozpočtu Moravskoslezského kraje. Náklady byly nakonec vyčísleny na 81,4 milionu korun, hlavním zhotovitelem stavby byla společnost STRABAG,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro finance, investice a majetek Jaroslav Kania, a ještě jednou občanům i podnikatelům z okolí Polanky nad Odrou poděkoval: „Bylo to velmi náročné období, které stálo spoustu nervů a vyžadovalo pochopení, za což všem samozřejmě ještě jednou děkujeme. Odměnou nám je krásná moderní silnice, která nám teď bude sloužit řadu let.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …