Pojezný (KSČM): Že by se hnuly ledy v rámci OKD?

17.05.2017 4:33

Zaznamenali jsme malý posun v kauze OKD. Třeba se ještě podaří zachránit téměř dvanáct miliard od „podnikatele“ Bakaly.

Pojezný (KSČM): Že by se hnuly ledy v rámci OKD?
Foto: kscm.cz
Popisek: Poslanec KSČM Ivo Pojezný

Již mnoho měsíců interpelujeme, že je třeba začít jednat v rámci zákonných možností vůči Zdeňku Bakalovi a jeho společníkům. Nyní se konečně insolvenční správce odhodlal a pojmenoval alespoň jednu z nehorázných věcí, která se v rámci privatizace a následného hospodaření Bakaly stala. Podal žalobu a žádá navrácení mnoha miliard korun, které byly neoprávněně vyvedeny ze společnosti. Zdeněk Bakala nejen, že získal OKD za nehorázně výhodných podmínek od státu, ale poté, co společnost dostal do svých rukou, začal ji velmi rychle vysávat.

Lukrativní obří bytový fond, který je zdrojem bezpracného zisku, vyvedl do nové společnosti. Samotné OKD pak nechal vyplácet pro sebe a společníky dividendy, které neodpovídaly možnostem hospodaření společnosti. Na tuto skutečnost upozorňuje KSČM dlouhodobě. Masivní vyplacení dividend, bez ohledu na skutečnou výši zisku, bylo totiž jednou z příčin následného úpadku kdysi velmi dobře prosperující společnosti. Bakala je příkladem, že ti, co dostanou do ruky velkou finanční moc, ji bez kontroly mohou ve své chamtivosti zneužít proti zaměstnancům a jsou zcela bezohlední vůči jejich rodinám. A proto KSČM navrhuje nepromlčitelnost privatizačních podvodů.

Ivo Pojezný
poslanec PSP ČR za KSČM a vedoucí kandidát pro volby do PSP ČR v Jihomoravském kraji

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).