Pojezný (KSČM): Životodárná tekutina

13.07.2018 14:01

Změna klimatu postihla i naši republiku. Vysoké teploty a málo srážek působí vrásky na čele mnoha lidem. Zásoby vody jsou v některých částech republiky minimální.

Pojezný (KSČM): Životodárná tekutina
Foto: kscm.cz
Popisek: Poslanec KSČM Ivo Pojezný

Bohužel se to týká i spodních vod. Prudké lijáky posledních dní způsobily nevratné škody zemědělcům, které nemohou ve většině případů nahradit. Obce řeší nedostatek pitné vody. Množí se zákazy zalévání zahrad a napouštění bazénů. Voda se stává strategickou surovinou, bez které si neumíme představit náš život. Je třeba se vrátit ke zkušenostem našich předků a začít opět využívat vodu dešťovou. Jsou připraveny podpůrné programy, které je možno využít. Některé aktivity přicházejí poněkud pozdě. Často se zapomíná na nutnost čištění kanalizace, i nutnost opětovného budování tzv. remízků. V současném stavu prudké deště spláchnou z polí ornici a bahno zavalí obydlená území. Škody jsou vysoké. Je nutné využít letité zkušenosti a vrátit se ke způsobu hospodaření, které přírodu neničí. Každý z nás může přispět ke zlepšení zacházení s vodou v domácnostech. Obava z nedostatku vody je reálná. Proto je třeba využít všech prostředků, které pomohou tuto situaci řešit. Život bez vody zaniká a tato životodárná tekutina je a bude nenahraditelná i pro budoucí generace. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…