Pokorná Jermanová (ANO): Covidové roky se podepsaly na hospodaření Národního divadla

08.09.2022 22:16

Projev na 35. schůzi Poslanecké sněmovny 8. září 2022 k hospodaření Národního divadla.

Pokorná Jermanová (ANO): Covidové roky se podepsaly na hospodaření Národního divadla
Foto: Screen ČT24
Popisek: Jaroslava Pokorná-Jermanová v ČT

Já děkuji, paní místopředsedkyni. A děkuji panu ministrovi, že tady vydržel do konce. Já jsem ani nepředpokládala, že na nás dojde, ale vážím si toho, že jste tady. A to téma je poměrně jednoduché, i když ten objem těch informací bude asi velký.

Prosím, neberte můj dotaz žádným způsobem konfrontačně, mě by jenom zajímal váš pohled a názor na Národní divadlo a na stav, v jakém se nachází. Protože samozřejmě covidové roky se podepsaly na hospodaření Národního divadla a mě by zajímal třeba výsledek hospodaření za loňský rok 2021. A jakým způsobem chcete řešit tu negativní cestu nebo negativní výsledek hospodaření, který se zatím ukazuje, protože samozřejmě s nástupem energetické krize se na lepší časy příliš neblýská. To je jedna moje otázka.

Další otázka na vás směrovaná je, co se týče vůbec velikosti příspěvkové organizace Národní divadlo, kam vedle Národního divadla samotného patří také Stavovské divadlo a Státní opera. Já třeba nejsem přesvědčena o tom, že je to úplně správná cesta, která byla dělaná ve spěchu a poněkud zvláštním způsobem ministerským rozhodnutím. Zda třeba neuvažujete o tom, že by např. Státní opera byla samostatná. Pak by mě zajímal váš názor na uměleckou úroveň Národního divadla. Protože stejně jako ke mně, tak i k vám musí doléhat ty negativní ohlasy veřejnosti na nastudování některých oper, ale hlavně na obsazování pěvců a herců v Národním divadle. Jde tedy zejména o operu, kde ty problémy jsou poměrně veliké a negativní ohlasy z odborné veřejnosti jsou také významné. (Místopředsedkyně: Prosím, čas.) Ano, děkuji. Děkuji za odpověď.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka (Motoristé sobě): Zuřivý bolševik Kartous kňučí kvůli Turkovi

11:04 Macinka (Motoristé sobě): Zuřivý bolševik Kartous kňučí kvůli Turkovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Bohumila Kartouse.