Polanecký (Svobodní): Bude líp, ne?

10.10.2016 14:40

Bez ohledu na současný výsledek krajských voleb, tato léta jsou jednoznačně nejhorším obdobím polistopadové politiky a ekonomického vývoje.

Polanecký (Svobodní): Bude líp, ne?
Foto: svobodni.cz
Popisek: Jan Polanecký (Svobodní)

Oligarchizace politického prostředí, koncentrace obrovské ekonomické síly v rukách jedné osoby prostřednictvím státní moci, vetknutí korupce přímo do zákonů, zabetonování stávajícího politického schématu a díky pokračujícímu korporativistickému socialismu položení pevných základů pro ekonomický úpadek.

To vše pravidelně potvrzované ve volbách ohlupovanými, nevědomými či realitu ignorujícími, občany, kteří si neustále stěžují na svůj osud a očekávajícími, že se budou mít lépe na úkor jiných (prostřednictvím státu). Paradoxně, čím více ke dnu vše klesá vinou současných politiků, tím větší část voličů si stejní politici nakupují.

Za peníze, které mimo jiné i těm samým předtím vzali na daních. Koneckonců, podíl občanů České republiky, kteří nežijí ze státních daňových peněz, je dnes rovný nejvýše jedné třetině (viz).

Tak proč by si většina pod sebou podřezávala větev a chtěla změnu, když se stále ještě nemá tak špatně? Je to strkání hlavy do písku před faktem, že tímto přístupem brzy zaviní pád celého stromu. Je to dlouhodobě neudržitelná situace. Politické umoření těch, kteří to celé ještě stále táhnou, znamená budoucí průšvih především pro tuto krátkozrakou většinu.

Začarovaný kruh, ze kterého nejde bez veliké pohromy vystoupit. Těšte se, bude líp, ne...?

Psáno pro blog.idnes.cz

Ing. Jan Polanecký

  • Svobodní
  • Člen Republikového výboru Strany svobodných občanů
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.