Polanecký (Svobodní): Eurounijní Dientsbier se Sobotkou a jejich národ šílenců a extrémistů

26.02.2016 10:49

Představitelé naší vlády začínají lehce zmatkovat před možností vystoupení České republiky z EU. Zdá se, že mnohým elitářským prospěchářům, naivním idealistům a servilním politikům začíná konečně zvonit hrana.

Polanecký (Svobodní): Eurounijní Dientsbier se Sobotkou a jejich národ šílenců a extrémistů
Foto: svobodni.cz
Popisek: Jan Polanecký (Svobodní)

Ministr Dientsbier na Twitteru prohlásil, že podporovat vystoupení ČR z Evropské unie může jen naprosto nezodpovědný šílenec. V podobném duchu se vyjádřil také nominální premiér Sobotka, když konstatoval, že jakékoliv návrhy na vystoupení České republiky z Evropské unie jsou prý nesmyslné, škodlivé a nebezpečné. Členství v unii je podle něj garancí prosperity a bezpečnosti země. Dodal, že se tohoto tématu dříve či později chopí pravicoví extremisté a nacionalisté. Tyto názory tak opravdu velmi přesně demonstrují odtrženost dnešních politických „špiček“ od reality.

Je nutné především oběma pánům znovu připomenout, že v nedávném průzkumu celých 62% obyvatel ČR podpořilo vystoupení země z Evropské unie. Tito politici by jistě takové neuvědomělé extrémisty a nacionalisty (tvořící většinu populace) rádi převychovali, neboť jsou zřejmě obětí nenávistné, agresivní a nezodpovědné propagandy… Ale vážně. Není snad třeba znovu příliš připomínat, kdo třímá reálné otěže propagandy, jak astronomické finanční prostředky se vyhazují z okna na sebepropagaci EU (viz např. tento článek) nebo kolik česká vláda vydala na manipulativní podporu vstupu ČR do unie před konáním referenda v roce 2003.

A jakým ostrovem prosperity Evropská unie vlastně je? Od samotného prvopočátku integračního procesu (1952 - ESUO jako předchůdce dnešní EU) tempa růstu agregované ekonomiky trvale a lineárně klesají. Ne náhodou to má jednoznačnou příčinnou souvislost s mírou postupující regulace a omezováním ekonomické svobody. V situaci, kdy okolní svět roste a uzavřená, do sebe zahleděná, EU jen klopýtá daleko v závěsu, lze těžko hovořit o prosperitě. Nanejvýš o žití z podstaty, o kterou se eurounijní byrokratičtí socialisté ani v nejmenším nezasloužili.

Neméně absurdní je hodnocení Evropské unie jako garanta bezpečnosti členských zemí. O jaké bezpečnosti to pan Sobotka hovoří? Jaké bezpečností záruky nám Evropská unie dává? Vlivem zcela vadné politické, ekonomické a měnové doktríny podněcuje EU nevídané tlaky a nevraživost mezi jednotlivými národy. Navíc, bezpečnostní neschopnost unie je ukázkově viditelná na příkladu současné uprchlické krize. Bezpečnost je tedy možná to poslední, co EU půlmiliardě svých občanů poskytuje…

Nemůžu se zbavit dojmu, že skutečně extrémní, nebezpečné, šílené a především naprosto odtržené od reality jsou názory těchto dvou pánů. To oni a jim podobní jsou skutečným rizikem rozumného a prosperujícího vývoje naší země. Unie sice dává rozvinutý rámec ekonomického socialismu, dirigismu a pokračujícího omezování svobod, nicméně domácí politická reprezentace je primárně zodpovědná za jejich bezmyšlenkovité akceptování. Její servilita, vypočítavost a ideologická zaslepenost způsobuje, že Česká republika, v souladu s eurounijním vývojem a i přes občasné pozitivní výkyvy, nadále stagnuje.

Díky EU jsme jen utvrdili námi nastartovaný vývoj, započatý v roce 1998, směřující od předlistopadového socialismu k socialismu současnému. Ten dnešní má možná lehce odlišné obrysy a není doprovázen tak hlubokým politickým marasmem či nesvobodou, v mnoha principech se však příliš neliší. A já se vlastně vůbec nedivím, že politikům typu Sobotky či Dientsbiera takový stav plně vyhovuje.

Ing. Jan Polanecký

  • Svobodní
  • Člen Republikového výboru Strany svobodných občanů
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.