Poslankyně Langšádlová (TOP 09) vysvětlila rozdíl mezi imigrantem a azylantem

29.03.2015 16:46

Koncem týdne se v Poslanecké sněmovně konalo setkání poslankyně Heleny Langšádlové s členy Mladých demokratů na téma Migrační a azylová politika.

Poslankyně Langšádlová (TOP 09) vysvětlila rozdíl mezi imigrantem a azylantem
Foto: top09.cz
Popisek: Poslankyně za TOP 09 Helena Langšádlová

„Velice si vážím toho, že takový klub jako jsou Mladí demokraté existuje. Demokracie a demokratický stát nemůže fungovat bez občanů, kteří jsou k demokracii samotné vychováváni. Proto jsou takováto uskupení pro budoucí směřování velice důležitá.“ uvítala všechny přítomné Langšádlová.

Poslankyně rovněž poděkovala Mladým demokratům za jejich zájem o toto téma, jelikož migrační a azylová politika je čím dál vážnější téma, kterým se musí zabývat i Česká republika.

Během setkání proběhla debata nad aktuální situací v České republice, nad podobou legální a nelegální migrace s vyjasněním, jaký je hlavní rozdíl mezi imigrantem a azylantem. Jedním z témat diskuze byl i současný stav migrace v rámci celé Evropy, který představuje podstatně závažnější problém pro její budoucí směřování. Evropa se musí potýkat s následky Arabského jara a existencí Islámského státu. Evropské země, které se řadí do hlavních migračních tras, se navíc velice špatně vyrovnávají s integrací cizinců. Problematika migrace v sobě však zahrnuje i takové závažné věci jako je obchod s lidmi a drogové obchody.

V rámci závěrečné diskuze se účastníci dotkli i situace v Rusku a na Ukrajině.

TOP 09, Středočeský kraj

Mgr. Helena Langšádlová

  • TOP 09
  • ministryně pro vědu a výzkum a inovace

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: top09.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu