Poslankyně Langšádlová (TOP 09) vysvětlila rozdíl mezi imigrantem a azylantem

29.03.2015 16:46

Koncem týdne se v Poslanecké sněmovně konalo setkání poslankyně Heleny Langšádlové s členy Mladých demokratů na téma Migrační a azylová politika.

Poslankyně Langšádlová (TOP 09) vysvětlila rozdíl mezi imigrantem a azylantem
Foto: top09.cz
Popisek: Poslankyně za TOP 09 Helena Langšádlová

„Velice si vážím toho, že takový klub jako jsou Mladí demokraté existuje. Demokracie a demokratický stát nemůže fungovat bez občanů, kteří jsou k demokracii samotné vychováváni. Proto jsou takováto uskupení pro budoucí směřování velice důležitá.“ uvítala všechny přítomné Langšádlová.

Poslankyně rovněž poděkovala Mladým demokratům za jejich zájem o toto téma, jelikož migrační a azylová politika je čím dál vážnější téma, kterým se musí zabývat i Česká republika.

Během setkání proběhla debata nad aktuální situací v České republice, nad podobou legální a nelegální migrace s vyjasněním, jaký je hlavní rozdíl mezi imigrantem a azylantem. Jedním z témat diskuze byl i současný stav migrace v rámci celé Evropy, který představuje podstatně závažnější problém pro její budoucí směřování. Evropa se musí potýkat s následky Arabského jara a existencí Islámského státu. Evropské země, které se řadí do hlavních migračních tras, se navíc velice špatně vyrovnávají s integrací cizinců. Problematika migrace v sobě však zahrnuje i takové závažné věci jako je obchod s lidmi a drogové obchody.

V rámci závěrečné diskuze se účastníci dotkli i situace v Rusku a na Ukrajině.

TOP 09, Středočeský kraj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: top09.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.