Pospíšil (TOP 09): Praha vypíše veřejnou zakázku na podporu kongresového turismu

17.02.2024 16:02 | Tisková zpráva

Rada hl. m. Prahy rozhodla o zahájení zadávacího řízení na veřejnou zakázku k podpoře kongresového turismu v metropoli na roky 2024 až 2027. Vítěz zakázky následně zajistí služby, související s podporou kongresového a eventového turismu, konzultační činnost pro organizátory nebo například sběr dat a dalších informací o podobných akcích v Praze. Předpokládaná hodnota zakázky je necelých 25 milionů korun bez DPH.

Pospíšil (TOP 09): Praha vypíše veřejnou zakázku na podporu kongresového turismu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

Hlavní město pokračuje v podpoře kongresového a eventového turismu v metropoli. Nově vypíše zakázku na podporu kongresového turismu v době od července 2024 do června 2027. Vítězná společnost zajistí služby související s podporou a rozvojem kongresového turismu v Praze, zejména zajištění kampaní kandidatur, získání nových zájemců o kongresy a další podobné akce v metropoli a také shromáždí data a jejich analýzy na podporu tohoto typu turismu v Praze.

Anketa

Má Evropa přejít na válečnou ekonomiku, aby se ubránila Rusku?

6%
93%
hlasovalo: 45989 lidí

„Praha se řadí mezi pět nejoblíbenějších kongresových destinací na světě a kongresoví turisté v našem městě utrácejí dvakrát až třikrát více peněz než běžní turisté. Proto jsem rád, že jsme schválili další podporu kongresového turismu v hlavním městě. Prostředky z celkové částky 25 milionů korun budou využity zejména k zajištění kampaní, dalších aktivit směřujících k získání kongresů a konferencí, ale také ke shromažďování a analýze dat a informací, které budou následně využity k dalšímu cílení kampaní. Věřím, že investované prostředky se mnohonásobně vrátí městu i pražským podnikatelům a poskytovatelům služeb,“ říká náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast kultury Jiří Pospíšil.

Kongresový turismus je významným odvětvím příjezdového turismu do hlavního města. Důležitou předností je ekonomický přínos a zvýšení prestiže metropole, přičemž v průměru kongresoví turisté utratí v Praze dvakrát až třikrát více financí (6 500 až 8 000 korun), než obvyklí turisté.

Zakázka bude navazovat na dvouletou zakázku, která končí ke dni 30. 6. 2024. Její celková předpokládaná hodnota je necelých 25 milionů korun bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…