Pospíšil (TOP 09): Vzdělávací akce mají velký smysl

12.06.2022 9:15 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k přednáškám na středních školách

Pospíšil (TOP 09): Vzdělávací akce mají velký smysl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

Při svých přednáškách na gymnáziích mluvím se studenty i o tom, jak fungují orgány Evropské unie. A i když je teorie důležitá, praxe je praxe! A tak jsme se s vybranými studenty gymnázií, se kterými dlouhodobě spolupracuji, vypravili na jeden takový zájezd do Štrasburku.

Společně jsme navštívili Evropský parlament, kde studenti na vlastní oči viděli, jak parlament funguje a rozhoduje. Nechyběla ani vášnivá diskuze europoslanců nad projednáváním klimatického balíčku. Navštívili jsme i Radu Evropské unie, která je hned vedle parlamentu a popsali jsme si, jak funguje Evropský soudu pro lidská práva a jak je důležity i pro českého občana.

Se studenty jsme také probrali blížící se české předsednictví, o které se sami hodně zajímali, z čehož mám velkou radost. A znova jsem si potvrdil, že tyto vzdělávací akce mají velký smysl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Výpověď by měl dostat především premiér

22:01 Zaorálek (SOCDEM): Výpověď by měl dostat především premiér

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu