Pošvář (Piráti): Klecový chov slepic nemá v moderním zemědělství co dělat

31.10.2019 17:31

Na základě iniciativy Jana Pošváře, pirátského poslance a člena sněmovního Zemědělského výboru, se dnes v prostorách Poslanecké sněmovně konal seminář o klecových chovech hospodářských zvířat pod záštitou Zemědělského výboru. Diskutovalo se o zkušenostech s klecovým chovem a jeho alternativách, o ekonomice jednotlivých chovů a o zahraničních zkušenostech. V několika tematických blocích vystoupili jako řečníci zástupci ochránců zvířat, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR ale i zástupci akademické obce.

Pošvář (Piráti): Klecový chov slepic nemá v moderním zemědělství co dělat
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Jan Pošvář (Piráti)

„Česká republika, podobně jako Francie, Itálie a Polsko, chová většinu slepic a téměř všechna prasata a králíky v klecích. Z dnešní diskuse vytanulo, že klecový chov slepic v České republice, již nemá své místo. Na rozdíl od ostatních druhů zvířat u nosnic už existují zavedené a osvědčené alternativní systémy, které byly dnes představeny. Věřím, že je důležité se zabývat životními podmínkami všech zvířat. Není obhajitelné držet slepice narvané v drátěných klecích, když existují alternativy,“ řekl poslanec Pošvář.

Pořádání semináře bylo reakcí na všeobecnou občanskou poptávku v České republice. Na ni zareagovaly také některé obchodní řetězce, které se zavázaly, že do roku 2025 zcela přestanou klecová vejce prodávat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.