Pourová (ANO): Čeká nás nejdelší oprava letošního léta

30.07.2019 13:49

O prázdninách v Hradci pokračují opravy vozovek a chodníků.

Pourová (ANO): Čeká nás nejdelší oprava letošního léta
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Letní měsíce jsou ve znamení oprav, práce probíhají zejména na základních školách, ale i na hradeckých vozovkách a chodnících. Během července bude dokončena oprava chodníku v Hradecké ulici, během příštího týdne bude dokončeno značení v ulicích Dvorská a Vlčkovická, jež po rekonstrukcích už řidiči využívají. Některé další opravy ale mají teprve začít v srpnu, jako třeba oprava vozovky v ulici Pod Strání a rekonstrukce chodníků v Brněnské ulici a Akademika Heyrovského. Celkově vyjdou letní opravy na 12,4 milionu korun.

V současné době hradecké technické služby opravují chodníky na šesti místech ve městě. Práce byly zahájeny v Divišově ulici v úseku mezi ulicemi Československé armády a Šimkova. „V tomto případě se jedná o nejdelší opravu, která nás během léta čeká a potrvá až do října. Je tady potřeba nahradit starý chodník z litého asfaltu za nový z mozaiky,“ řekla náměstkyně primátora pro majetek Věra Pourová. Chodníky se také opravují v ulici Karolíny Světlé, Hradecké, Růžové a Víta Nejedlého. U všech těchto míst se předpokládá dokončení v srpnu. Zároveň v novém měsíci začnou nové úpravy chodníků v Brněnské ulici u zastávky MHD Hotel Garni a také v ulici Akademika Heyrovského, kdy se jedná o poslední úsek směrem k Hradecké ulici. Předpokládá se, že obě plánované akce budou dokončeny v září. Během letních měsíců je do úprav chodníků investováno téměř 7,5 milionů korun.

Hotové jsou již opravy vozovek v ulicích Dvorská a Vlčkovická, během týdne ještě bude probíhat obnova dopravního značení. Práce během srpna začnou ještě v ulici Pod Strání, přičemž se předpokládá, že tady bude hotovo během měsíce. Opravy na hradeckých silnicích vyjdou během letních měsíců na 3,3 milionů korun. Kromě chodníků a vozovek je také investováno 1,6 milionu korun na rekonstrukce zálivů pro MHD v zastávkách Adalbertinum a Na Kotli. Předpokládá se, že na těchto místech budou práce ukončeny v září. Zároveň probíhá také doplnění nového přechodu pro chodce v ulici Čajkovského včetně jeho přisvětlení pro zajištění bezpečného přecházení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…