Pourová (ANO): Čeká nás nejdelší oprava letošního léta

30.07.2019 13:49

O prázdninách v Hradci pokračují opravy vozovek a chodníků.

Pourová (ANO): Čeká nás nejdelší oprava letošního léta
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Letní měsíce jsou ve znamení oprav, práce probíhají zejména na základních školách, ale i na hradeckých vozovkách a chodnících. Během července bude dokončena oprava chodníku v Hradecké ulici, během příštího týdne bude dokončeno značení v ulicích Dvorská a Vlčkovická, jež po rekonstrukcích už řidiči využívají. Některé další opravy ale mají teprve začít v srpnu, jako třeba oprava vozovky v ulici Pod Strání a rekonstrukce chodníků v Brněnské ulici a Akademika Heyrovského. Celkově vyjdou letní opravy na 12,4 milionu korun.

V současné době hradecké technické služby opravují chodníky na šesti místech ve městě. Práce byly zahájeny v Divišově ulici v úseku mezi ulicemi Československé armády a Šimkova. „V tomto případě se jedná o nejdelší opravu, která nás během léta čeká a potrvá až do října. Je tady potřeba nahradit starý chodník z litého asfaltu za nový z mozaiky,“ řekla náměstkyně primátora pro majetek Věra Pourová. Chodníky se také opravují v ulici Karolíny Světlé, Hradecké, Růžové a Víta Nejedlého. U všech těchto míst se předpokládá dokončení v srpnu. Zároveň v novém měsíci začnou nové úpravy chodníků v Brněnské ulici u zastávky MHD Hotel Garni a také v ulici Akademika Heyrovského, kdy se jedná o poslední úsek směrem k Hradecké ulici. Předpokládá se, že obě plánované akce budou dokončeny v září. Během letních měsíců je do úprav chodníků investováno téměř 7,5 milionů korun.

Hotové jsou již opravy vozovek v ulicích Dvorská a Vlčkovická, během týdne ještě bude probíhat obnova dopravního značení. Práce během srpna začnou ještě v ulici Pod Strání, přičemž se předpokládá, že tady bude hotovo během měsíce. Opravy na hradeckých silnicích vyjdou během letních měsíců na 3,3 milionů korun. Kromě chodníků a vozovek je také investováno 1,6 milionu korun na rekonstrukce zálivů pro MHD v zastávkách Adalbertinum a Na Kotli. Předpokládá se, že na těchto místech budou práce ukončeny v září. Zároveň probíhá také doplnění nového přechodu pro chodce v ulici Čajkovského včetně jeho přisvětlení pro zajištění bezpečného přecházení. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

13:04 Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 ke kratomu.