Povšík (ČSSD): Kraj má lidem pomáhat, ne je zastrašovat

27.05.2020 8:35

Prohlášení předsedy středočeské ČSSD ve věci trestního oznámení na novináře a záchranářku kritizující kraj

Povšík (ČSSD): Kraj má lidem pomáhat, ne je zastrašovat
Foto: ČSSD
Popisek: Robin Povšík

Považuji za politicky i morálně nepřijatelné trestní oznámení středočeského krajského úřadu na záchranářku ze Zdib, která se otevřeným dopisem obrátila na hejtmanku kvůli nedostatku ochranných pomůcek, a na novináře, jež o tom napsal.

Je to zneužití policie, protože ta případ nakonec stejně odloží, pouze tím nikým nevolení krajští úředníci zkazí pár týdnů života několika lidem. Co je účelem? Zastrašování? Pomsta? To zavání dobou dávno minulou. Dokázal jsem pochopit, když hejtmance v době krize „ruply nervy“ a spolu s vedením záchranky se proti postupu záchranářky ohradila. Už tehdy jsem říkal, že by se měla všem záchranářům omluvit. 

Ještě jednou děkuji všem lidem ze záchranky, jak situaci zvládli, jak si poradili s počátečním nedostatkem materiálu i složitou situací. Stejně tak i novinářům, kteří se v přívalu informací museli vyznat a srozumitelně je tlumočit veřejnosti. Patří jim všem velký dík, ne vyhrožování. Za postoj krajského úřadu se omlouvám, distancuji se od něj a žádám paní hejtmanku, aby zajistila stažení příslušného trestního oznámení, které podali její podřízení.

Robin Povšík, předseda středočeské ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…