Povšík (ČSSD): Mokřad u Lysé se kvůli záchranářům ničit nemusí

12.06.2020 15:05

Výcvikové středisko Svět záchranářů má kraj postavit ve Vrchbělé na Mladoboleslavsku, tvrdí Robin Povšík, předseda středočeské ČSSD a kandidát na hejtmana v podzimních volbách.

Povšík (ČSSD): Mokřad u Lysé se kvůli záchranářům ničit nemusí
Foto: ČSSD
Popisek: Robin Povšík

Podle něj je nesmysl kvůli tomu zničit mokřad Žabák na Nymbursku, útočiště desítek druhů ptáků.

„Svět záchranářů je krásný projekt pro bezpečnost nás všech, hlavně našich dětí. Může se klidně postavit jinde, aby se nemusel zlikvidovat mokřad u Lysé,” vyzval Povšík vedení Středočeského kraje.  Podle něj je spor rozdělující politiky i veřejnost o mokřad zbytečný, protože kraj disponuje vhodným pozemkem ve Vrchbělé na Mladoboleslavsku.

„Zapojme zdravý selský rozum: musíme zachránit cenný přírodní prvek a domov vzácných druhů, ten přesuneme těžko někam jinam. Ale postavit záchranářské centrum jinde, na to stačí změnit politické rozhodnutí,” dodal Povšík.

Na východ od města Lysá nad Labem má na místě současného mokřadu Žabák po jeho vysušení vzniknout výcvikový areál pro středočeské záchranáře. Čeká se na souhlas středočeského zastupitelstva s koupí městského pozemku, na němž se mokřad rozkládá.  Žabák je podle ekologů útočiště ohrožených druhů ptáků, plazů a obojživelníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…