Praha si zaslouží RESTART

07.08.2014 19:03

Dne 7. srpna 2014 se v pražském hotelu Yasmin představilo nové politické hnutí RESTART 2014, které má namířeno do podzimních komunálních voleb. Zakladatelé hnutí seznámili veřejnost s důvody vzniku nového politického subjektu a s kandidátkou na post primátorky hl. m. Prahy Světlanou Kubíkovou.

Praha si zaslouží RESTART
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na chrám sv. Víta v areálu Pražského hradu

„Hnutí RESTART 2014 vzniklo jako občanská iniciativa, vycházející z myšlenek našeho Sdružení pro svobodnou společnost a nezadluženou budoucnost. Jsme připraveni ucházet se o přízeň voličů a vyčistit Prahu. Naši odborníci z různých oblastí díky svým zkušenostem, odborností a pracovitostí dokážou vést Prahu ke spokojenosti občanů,“ řekl v úvodu předseda hnutí RESTART 2014 Richard Perman.

Volebním lídrem byla zvolena Světlana Kubíková, která z pozice bývalé vysoké magistrátní a ministerské úřednice považuje stávající rozvoj Prahy za nekoncepční. „Magistrát hl. města musí spolupracovat s jednotlivými představiteli městských částí, ale také s občanskými sdruženími a iniciativami a veřejností, musí s nimi sdílet jasnou vizi udržitelného rozvoje. Do komunální politiky jsem se rozhodla vstoupit proto, že chci přispět, k obnově tradiční politické struktury a moderních principů řízení města a zasadit se o směřování Prahy k optimálnímu a racionálnímu využívání veřejných prostředků a přispět k rozvoji Prahy jako města s komfortním životem jeho obyvatel i návštěvníků,“ řekla Kubíková.

Mezi kandidáty hnutí, kteří budou postupně představeni v nejbližších dnech, jsou jak lidé se zkušeností z komunální politiky, tak drobní a střední podnikatelé, pedagogové apod. RESTART 2014 slibuje transparentním vedením a otevřenou komunikací zajistit rozumná a smysluplná řešení pro kvalitní život v hlavním městě.

Praha je jedním z nejkrásnějších měst na světě. A také jedním z nejlepších míst pro život v naší zemi. Přesto má 25 let po sametové revoluci v roce 1989 řadu malých i velkých problémů, na jejichž vyřešení není potřeba čekat další čvrtstoletí.

Vyjít z domu a nešlápnout rovnou do psího výkalu na rozpadajícím se chodníku. Jít s dětmi bezpečnou ulicí ve stínu stromů. Potkat vlídného městského strážníka místo arogantní obsluhy odtahové služby, odtahující vaše auto, které není kde zaparkovat. A neztrácet každý den čas v dopravní zácpě ráno i večer.

Hnutí RESTART 2014 nepřichází s velkými sliby a megalomanskými plány. Přichází s konkrétním seznamem řešení, která pomohou krok za krokem zlepšit život všech Pražanů v blízké budoucnosti.

Témata hnutí RESTART 2014 pro komunální volby:

•           MHD pro Pražany výhodněji
•           Dostavba Městského okruhu
•           Noví strážníci v ulicích
•           Nová parkovací místa
•           Tisíce nově vysázených stromů
•           Vyšší investice do oprav chodníků
•           a řešení pro psy a jejich pány

Hnutí RESTART 2014 je volbou pro všechny Pražany, kteří věří, že život v Praze je možné zlepšit postupně, promyšleně a bez zadlužování ne desetiletí dopředu. RESTART 2014 vyčistí Prahu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě