Praha sobě dává Jiřímu Pospíšilovi na rezignaci 48 hodin

29.08.2023 11:17 | Tisková zpráva

Včerejší odhalení Deníku N potvrdilo, že Jiří Pospíšil organizoval korupci v Praze.

Praha sobě dává Jiřímu Pospíšilovi na rezignaci 48 hodin
Foto: redakce PL
Popisek: Praha sobě v akci

„Vyšlo najevo, že to byl právě Jiří Pospíšil, kdo zorganizoval klíčovou schůzku s mafiány v Itálii,“ komentuje zjištění Deníku N předseda PRAHY SOBĚ Jan Čižinský.

K tomu dodává Adam Scheinherr, na jehož trestní oznámení navázali policisté vyšetřováním Dozimetru: „Dlouholetý poradce Jiřího Pospíšila Jiří Fremr pak s mafiánskou skupinou Redla a Hlubučka na tuto schůzku navázal a tato skupina prokazatelně a pravidelně vydírala pražské dodavatele.“

„PRAHA SOBĚ proto vyzývá Jiřího Pospíšila, aby do 48 hodin rezignoval na všechny politické funkce. Takový člověk nemůže jako náměstek reprezentovat Prahu, ani jako europoslanec Českou republiku. Pokud nerezignuje sám, podnikneme další kroky,“ uzavírá Jan Čižinský.

Klíčová zjištění:

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29569 lidí

  • Vyšetřovatelé Dozimetru jsou přesvědčeni, že zločinecká skupina kolem Michala Redla byla napojena nejen na STAN, ale i TOP 09. 
  • Z odposlechů i policejního sledování jasně plyne, že spojkou mezi Redlem a TOP 09 byl právě Jiří Fremr, dlouholetý asistent Jiřího Pospíšila. 
  • Před volbami 2018 podle zjištění Deníku N organizoval Jiří Pospíšil v Itálii schůzku s Petrem Gazdíkem a Stanislavem Polčákem, které se účastnili i Michal Redl a Jiří Fremr. 
  • Podnikatel Dovhomilja, spolupracující s policií, vyšetřovatelům sdělil, že měl existovat klíč, na základě kterého se zisk z korupčního jednání rozděloval mezi STAN a TOP 09. Tato dohoda se měla uzavřít právě na schůzce organizované Jiřím Pospíšilem v Itálii v roce 2018.
  • Skupina kolem Redla řešila financování TOP 09, podle odposlechů plánovala straně “naplnit měšec” pro komunální volby v roce 2022.

Článek Deníku N ZDE
Článek o schůzce v Itálii a o dělení peněz ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pokud se prokáže, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePlankton , 29.08.2023 12:16:43
že peníze z korupce dostávaly i strany TOP a STAN, tak by je měli zakázat. Kolik kauz musí ještě prasknout, než to tuto zkorumpovanou vládu položí?

|  18 |  0

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

18:09 Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předsedovi SOCDEM Šmardovi.