Pražští Zelení: Bezplatná MHD je apelem na řidiče, ať nevyjíždějí

24.01.2017 13:04

Pražští Zelení vítají rozhodnutí Rady hl. města Prahy o zavedení flexibilního mechanismu pro rychlé zavedení MHD zdarma jako dočasného opatření po dobu smogu. Pražané tak mají při dalším zhoršení smogové situace šanci na čistší vzduch v době zhoršených rozptylových podmínek.

Pražští Zelení: Bezplatná MHD je apelem na řidiče, ať nevyjíždějí
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

„Děkuji radním za rychlou přípravu flexibilního mechanismu v zájmu čistšího vzduchu pro nás všechny. Auta v Praze mají významný vliv na smogovou situaci. Není přitom vždy nutné auty jezdit.  Řidiči mají nyní šanci využít bezplatně MHD a přispět tak k čistšímu vzduchu,“komentuje rozhodnutí radních Ondřej Mirovský, předseda Strany zelených v Praze.„Bezplatná MHD je alternativou sobeckého využívání aut v době smogu,“ dodává Mirovský.      

„Bezplatná MHD není ale vše. Je nutné také připravit nízkoemisní zónu a další zóny se sníženou maximální povolenou rychlostí aut na 30 km/h jako opatření proti tranzitu přes centrum, podpořit elektromobilitu a carsharing, podpořit také centrální zdroje tepla apod. Město nesmí zapomínat ani na čištění komunikací od prachu a dalšího znečištění a na výsadbu stromů v ulicích,“ doplňuje Petr Vilgus, místostarosta Prahy 8.

Mgr. Ondřej Mirovský, M.EM

  • SZ
  • Měníme klima v české politice!
  • městský radní

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.