Premiér Babiš: Cítíme a reálně vidíme, že ano, v naší zemi už je líp

04.05.2019 11:23

Komentář na facebookovém profilu k volební kampani do Evropského parlamentu

Premiér Babiš: Cítíme a reálně vidíme, že ano, v naší zemi už je líp
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Jsme skvělá země. To všichni víme. Česká republika je geograficky malá, ale svým potenciálem a schopnostmi obrovská. Přesahující vlastní hranice. Jsme národ velký svým talentem správně se zorientovat a překvapit. Je toho opravdu hodně, co jsme světu dali a právě teď prožíváme zřejmě naše nejúspěšnější období. Cítíme a reálně vidíme, že ano, v naší zemi už je líp.

Ukazují to všechny žebříčky, všechny světové ratingy i výzkumy. Všechna data. Naší ekonomice se daří. Téměř žádná nezaměstnanost, rostou platy a důchody tak jako nikdy předtím. Jsme šestá nejbezpečnější země na světě. Dvacátá nejšťastnější země vůbec. A do budoucna se díváme pořád s větší a větší nadějí.

Jenže... Nežijeme v izolaci. Proto musíme teď, víc než kdy jindy, velice pozorně vnímat, jak a kam se svět vyvíjí. Není toho málo, co nás může ohrozit. Musíme být neustále ve střehu a připraveni chránit naši zemi i naše národní zájmy.

Jak?

Tvrdě a nekompromisně.

Vždyť, řešili jsme snad před pár lety ilegální migraci?
Napadlo nás ještě před pár lety, že nás může zásadně ohrozit obchodní válka mezi USA a zbytkem světa?
Nedostatek vody a s tím související světová migrace a mezinárodní konflikty, to patřilo do kategorie sci-fi.

Ničím z toho jsme se v minulosti neznepokojovali. Teď je to realita, jakou jsme si ještě nedávno neuměli představit. Svět se vyvíjí neuvěřitelně rychle a každý den přináší nové hrozby. Reálné hrozby. Globální hrozby. Jsou tady a všichni o nich slyšíme a čteme každý den na sociálních sítích.

Je to jasné. Musíme udělat všechno proto, abychom pro naše občany ochránili to, co máme a čeho jsme společně dosáhli. Všechno pro to, aby naši lidé plně využili svého potenciálu a kreativity.

Je jasné, že Evropská unie je skvělý projekt. Našemu kontinentu přinesl mír, bezpečnost a prosperitu. Chceme být a budeme jeho součástí, o tom není sporu. Jak jste si ale jistě všimli v poslední době, Unie chvílemi ztrácí dech, Evropská komise se někdy chová nepochopitelně a nelogicky. Ano, některé věci, které přicházejí z EU, postrádají selský rozum. Ano, jsou věci, které pro nás nejsou správné a výhodné.

Proto uděláme vše pro to, abychom naši zemi a naše lidi ochránili jak před hrozbami dnešní doby, tak před čímkoliv, co není fér a co nám může komplikovat život. A naše sny. Uděláme všechno pro to, abychom nebyli Evropany druhé kategorie.

K tomu potřebujeme SILNÉ ČESKO. A silný program, kterým Česko ochráníme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…