Premiér Babiš: Dámy a pánové, Dita Charanzová a výkaz její práce!

05.04.2019 11:30

Komentář na facebookovém profilu k práci europoslankyně Dity Charanzové

Premiér Babiš: Dámy a pánové, Dita Charanzová a výkaz její práce!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Tak tohle je Dita Charanzová. Naše jednička do Evropského parlamentu, kde je za nás od roku 2014. Za mě je ta nejlepší, koho tam můžeme poslat. Víte, že mám rád ty výkazy práce, tak tady máte ten její. A myslím, že vás to ohromí, jako to ohromilo mě. Prosím vás, udělejte si kafe. Fakt si ho udělejte. Vím o čem mluvím. Je to totiž dlouhé a chtěl bych, abyste si to přečetli až do konce. A to jsme to napsali nejvíc stručně, jak to šlo.

Takže, dámy a pánové, Dita Charanzová a výkaz její práce!

Levnější volání a snadná změna operátora!

Díky Ditě bude volání do jiných zemí EU levnější. Prosadila zrušení roamingu a nově tak cena volání nepřesáhne 6 Kč za minutu a cena za jednu SMS bude činit maximálně 1,50 Kč. Dita taky zařídila snadnější změnu operátora. Nově bude také stačit, že se rozhodnete pro změnu a operátor sám zařídí administrativu okolo převodu. Ano, toto iniciovala a prosadila Dita!

A dál? Při změně operátora již bude stačit zajít jen za novým operátorem, který vše vyřídí s operátorem současným. Dnes je nutné ukončit smlouvu, zažádat o své číslo, zajít za novým operátorem, požádat o přechod a koupit novou SIM kartu.

Nově je povinnost zajistit transparentní srovnávací web nabídek všech operátorů od nezávislé autority. Dnes je trh velmi nepřehledný, pro laika je těžké se v nabídkách orientovat, často se nabízí podpultové ceny. Přehled nabídek na jednom místě bude tlak i na operátory, rozhýbe trh. Dita prosadila i povinnost shrnout smlouvu zákazníka s operátorem na jednu stranu A4. Nyní jsou smlouvy velmi nepřehledné, obsáhlé. Operátor bude mít povinnost nejpodstatnější (přesně definované informace) předat na jedné straně, aby se v nich zákazník mohl snadno zorientovat a nebyl překvapen za cenu s první fakturou.

Zavedení systému varovných SMS!

Díky návrhu Dity se zavádí systém varovných SMS povinně ve všech zemích EU. V případě přírodní pohromy, např. povodní, nebo v případě teroristického útoku, průmyslové havárie, rozsáhlého požáru apod. obdrží všichni občané v postižené oblasti na mobilní telefon upozornění o hrozícím nebezpečí. Varováni tak lidé budou jak u sebe na zahradě, tak na dovolené u moře, pokud se poblíž něco stane. Nařízení začne platit od roku 2022.

Přesné informace o volajícího pro záchranné složky!

Nejpozději od roku 2020 operační střediska tísňových linek dostanou spolu s hovorem automaticky informaci o přesné poloze volajícího. Jde o krok požadovaný i samotnými záchranáři, kteří mají zejména v nepřehledných terénech jako jsou hory nebo lesy problém přesně určit polohu zraněného, který často není sám schopen ji přesněji určit. Poloha mobilu je v odlehlejších oblastech velmi nepřesná a při záchraně raněného jde často o minuty.

Dita udělala skvělou věc. Zabránila přijetí tvrdé evropské směrnice o zbraních, která obsahovala spoustu nesmyslů a zasáhla by mnoho držitelů zbraní v ČR. Díky jejím 70 pozměňovacím návrhům si mohou jednotlivé státy tuhle směrnici transponovat dle libosti. Dále prosadila návrh na zavedení celoevropského systému varovných SMS. Pokud bude na jakémkoliv místě v EU hrozit nebezpečí, třeba terorismu, dostanou lidé v postižené oblasti okamžitě potřebné informace SMSkou. Taktéž prosadila to, aby záchranáři automaticky a bez prodlení získali informace o pozici volajícího, který žádá o pomoc na tísňové lince.

Ochrana spotřebitele!

Dita stojí za nařízením EU, které znemožňuje kalkulaci cen v e-shopech v závislosti na tom, z jaké země nakupujete (tzv. geoblocking). Velkým tématem Dity v minulých pěti letech byla také dvojí kvalita potravin v EU. Prodej šuntu v České republice, který se tváří stejně jako kvalitní potravinářské výrobky na Západě, již nebude možný. Ve spolupráci s českou komisařkou Věrou Jourovou zařídily, aby výrobky se stejným názvem musely mít stejné složení všude v Evropě. Výmluvy na „jiné chuťové preference spotřebitelů“ už nebudou možné.

Držitelka 3 prestižních ocenění!

Jestli jste dočetli až sem, vidíte, že je toho strašně moc, co Dita za pouhé čtyři roky v Evropském parlamentu zvládla pro naše občany. Takže není překvapivé, že získala jako vůbec první český europoslanec ocenění v projektu „New Europe 100". A dále je, pozor, držitelkou ceny MEP Awards za aktivity v oblasti zahraniční politiky. V roce 2017 byla vyhlášena jedním z 41 nejvlivnějších europoslanců a rovněž byla serverem Politico.eu zařazena mezi dvacítku nevlivnějších žen v Evropském parlamentu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…