Premiér Babiš: Martina Dlabajová, naše dvojka do Evropského parlamentu

06.04.2019 11:20

Komentář na facebookovém profilu k práci europoslankyně Martiny Dlabajové

Premiér Babiš: Martina Dlabajová, naše dvojka do Evropského parlamentu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Martina dlouhodobě bojuje proti nespravedlivé směrnici o vysílání pracovníků, kdy čeští zaměstnanci dostávají pokuty jen proto, že neberou požadovanou mzdu, kterou si čeští zaměstnavatelé nemohou dovolit. Díky Martině byla z kontroverzní směrnice vyjmuta alespoň mezinárodní doprava a čeští řidiči tak přestali být šikanováni.

Martina má na starosti přípravu rozpočtu EU na nové období 2021-2027. Přímo u zdroje se zasazuje o to, aby byl rozpočet EU více zaměřen na projekty s vysokou přidanou hodnotou, zjednodušila se pravidla pro čerpání peněz, a hlavně aby ubylo administrativy.

Od roku 2015 Martina pravidelně organizuje mise českých podnikatelů. Každý ročník se vždy zaměřuje na aktuální témata, jako jsou doprava a logistika, smart cities nebo umělá inteligence.

Martina se také zastala českých živnostníků, kteří jsou diskriminováni rakouskými úřady. Celou věc řeší ve spolupráci s českým velvyslanectvím ve Vídni. Martina také dlouhodobě kritizuje postup rakouské strany, kdy jsou vypláceny přídavků na děti v různé výši, a to v závislosti na tom, zda se jedná o domácí pracovníky či Čechy. Diskriminaci zahraničních pracovníků v Rakousku na její popud už řeší Evropská komise.

Martina od roku 2015 v tomto svém projektu nabízí zajímavé pracovní zkušenosti pro studenty a mladé lidi ve věku od 18 do 25 let. Dvoutýdenní exkluzivní stáže u podnikatelů, manažerů, ministrů, diplomatů i mistrů řemesla podporují u mladých lidí jejich motivaci k profesnímu růstu a otevřít jim nové obzory. Za čtyři roky existence prošlo stážemi přes 80 mladých lidí, kteří se dále setkávají a vyměňují si zkušenosti. Platforma PročByNe? se rozšířila z České republiky i do jiných evropských zemí a institucí. Nově bude nabízet motivační stáže i starším a zkušeným zájemcům bez omezení věku.

A pozor. Martina získala v roce 2015 jako vůbec první Češka v historii cenu MEP Awards pro nejlepší poslance Evropského parlamentu. Dle Evropské asociace obchodních a průmyslových komor patří mezi europoslance, kteří při svém hlasování nejaktivněji podporují podnikání a tvorbu pracovních míst. Server Info.cz ji také zařadil mezi 50 nejvlivnějších Čechů, kteří pracují v institucích EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace