Premiér Babiš: Opoziční poslanci hodili všechny občany České republiky přes palubu

12.02.2021 9:10

Komentář na facebookovém profilu k nechválení prodloužení nouzového stavu

Premiér Babiš: Opoziční poslanci hodili všechny občany České republiky přes palubu
Foto: video Andreje Babiše
Popisek: Andrej Babiš.

Poslanci ODS, TOP 09, KDU, Pirátů, STAN, KSČM a SPD definitivně hodili všechny občany České republiky přes palubu.

Jsou od této chvíle přímo zodpovědní za každého našeho občana, který v důsledku neprodloužení nouzového stavu onemocněl nebo zemřel. Za každého, koho ohrozili. A to včetně zdravotníků, kteří na mnoha místech této země jedou z posledních sil a jsou na hranici vyčerpání.

Mrzí mě, že mezi těmito poslanci není ani jediný státník. Nikdo, kdo by jako státník přemýšlel a jednal. Opoziční strany nepochopitelně i v této chvíli jedou kampaň a v šílené honbě za hlasy voličů, kteří jsou už z covidu logicky unavení, zahodili veškerou odpovědnost za lidské životy.

Čísla nakažených, která teď ještě držíme na uzdě, samozřejmě narostou. Bude přibývat lidí na JIPkách. Tohle opoziční poslanci samozřejmě velmi dobře ví, stejně jako musí vědět, že když skončí nouzový stav, může to být pro spousty lidí signál, že to máme za sebou a rozvolňujeme.

Když se opoziční strany neustále zaštiťují Evropou a evropskou spoluprací, měly by si vzít příklad z ostatních zemí EU, kde opozice vládní boj s pandemii nesabotovala. U nás je to ale jinak. Tady se stále politikaří. Poslancům, kteří dnes hlasovali proti prodloužení nouzového stavu,  nejde o lidi, o jejich životy. Jde jim jen o politické body.

Důsledek je jasný.

Nebudeme mít nouzový stav?

Nebudeme moci omezit shromažďovací právo.

Nebudeme moci nařídit pracovní povinnost, když bude nějaká nemocnice kolabovat. Hasiči se nebudou moci podílet například na distribuci vakcín, nebudeme moci ze správy hmotných rezerv dodávat zásoby roušek nebo ventilátorů.

Nebudeme moci zavést noční zákaz vycházení. Jistě si domyslíte každý sám, co bude následovat.

A reakce našich sousední zemí?

Německo na nic nečekalo a ještě před hlasováním označilo Česko za oblast s mutacemi koronaviru. Cesty přes hranice tak budou v zásadě povoleny jen pro pracovníky ve zdravotnictví a další kritické infrastruktuře. Očekává se zavedení hraničních kontrol. Obávám se, že další země se brzy přidají.

Závěr si každý udělá sám. Všichni máme za ten nesmírně náročný rok velice jasnou představu, k čemu to povede. Masivní nárůsty, možný kolaps zdravotnictví, hrozba totálního chaosu.

Jestli to zvládneme? Samozřejmě, že uděláme všechno, co budeme moci. My ano. Jako vždycky. Nenecháme vás ve štychu.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

8:04 Ministr Bartoš: Dostálová se o ministerstvo nestarala. Já urychluju povolování staveb

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k resortu Ministerstva pro místní rozvoj.